Krokiety Hiszpańskie

Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na dania główne, więc spróbuj hiszpańskich krokietów. Na 2,06 zł za porcję, ten przepis okładki 26% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 3. Jedna porcja zawiera 842 kalorie, 38g białka, oraz 68 g tłuszczu. Kilka osób przygotowało ten przepis, a 43 stwierdziłoby, że trafił w sedno. Udaj się do sklepu i podnieś mąkę, bułkę tartą, mleko i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać oliwę z oliwek z pierwszego tłoczenia, możesz śledzić to danie główne z Brzoskwinia Crisp: zdrowy Crisp na śniadanie jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny i 8 minut. Jest to rozsądna cena przepis dla fanów europejskiej kuchni. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 68%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Croquetas de Jamon (Krokiety z szynką hiszpańską), Manchego i Krokiety z szynką, oraz Croquetas de pollo dla podobnych receptur.
Instrukcje
W żeliwnej lub ciężkiej patelni dolnej rozgrzać 1/4 szklanki masła.
Dodaj cebulę i saute aż półprzezroczyste, o pięć minut.
Dodać 2 czubate łyżki mąki pełnoziarnistej stale mieszając, aż zbrązowieje.
Dodaj 1/2-3/4 szklanki pełnego mleka i ciągle mieszaj, aż sos zgęstnieje i zmniejszy się.
Dodaj kolejne 1/2-3/4 szklanki pełnego mleka, szczyptę zmielonej gałki muszkatołowej i 1 łyżeczkę soli morskiej. Nadal mieszać i dodać 2 szklanki rozdrobnionego mięsa lub ryby. Robisz gęsty sos bchamelowy, który po prostu oznacza Mleko zagęszczone mąką i masłem. Powinien być na tyle gęsty, aby sos łatwo odrywał się od dna patelni. Jest to bardzo ważne, ponieważ będziemy formować sos beszamelowy, aby nasze krokiety.Gdy mieszanina zgęstnieje, umieścić w misce i przechowywać w lodówce przez co najmniej 3 godziny lub najlepiej na noc.Po mieszaninie odpoczywa i ostygnie toczyć kształt cylindra z rąk. Wskazówka: jeśli mieszanina przykleja się do rąk, zwilż je wodą.
Wrzucamy cylinder do jajek, a następnie do bułki tartej. Odstawić i powtórzyć z pozostałą mieszaniną. W tym momencie krokiety można zamrozić na blasze lub kamieniu do pieczenia, a następnie usmażyć.Krokiety smażyć na oliwie z oliwek z pierwszego tłoczenia, aż się zarumienią ze wszystkich stron. Około 2 do 3 minut na stronę.