Krewetkowa Zupa Kokosowa

Krewetkowa zupa kokosowa to bezglutenowe i bezmleczne danie główne. Ten przepis służy 4. Na 4,17 zł za porcję, ten przepis okładki 25% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 32G białka, 30 g tłuszczu, oraz w sumie 443 kalorie. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Jesień. Jeśli masz ząbki czosnku, mleko kokosowe, olej sezamowy i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć brązowy cukier można śledzić to danie główne z Brązowo-cukrowe babeczki z brązowo-maślaną glazurą jako deser. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 60%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Coconut Laksa with Shrimp (zupa kokosowo-Curry Noodle z krewetkami), Kerala Shrimp Moilee (Curry Shrimp and Coconut Soup), oraz Zupa Z Krewetek Kokosowych dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać olej w dużym garnku na średnim ogniu.
Dodaj krewetki; stir-fry 2 do 3 minut lub po prostu aż krewetki kolei różowy.
Przelej krewetki na talerz.
Dodaj imbir, czosnek, i papryka do garnka, i podsmażyć 1 do 2 protokół lub do miękkości. Wymieszać z pastą curry, bulionem, mlekiem kokosowym i, w razie potrzeby, sosem rybnym.
Dodaj sok z limonki i brązowy cukier, i doprowadzić do wrzenia; zmniejszyć ogień, i niech gotować 5 protokół. Wymieszaj krewetki.
Dekorować, w razie potrzeby.
* Dostępne w dziale żywności etnicznych w sklepie; czerwony Azjatycki sos chili może być zastąpiony.