Krewetki zawinięte w Pancetta z polewą miodowo-limonkową

Krewetki zawinięte w pancettę z polewą miodowo-limonkową mogą być dobrym przepisem na poszerzenie repertuaru hor d ' oeuvre. Jedna porcja tego dania zawiera około 3G białka, 2G tłuszczu i w sumie 43 kalorie. Ten przepis służy 18. Za 46 centów za porcję, ten przepis okładki 1% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Mieszanka krewetek, wody, soku z limonki i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza ten przepis zajmuje około 25 minut. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz bezglutenowe, bezmleczne, paleolityczne i pierwotne dieta. Przynosi ci smak domu. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis zarabia bardzo zły (ale nadal można go naprawić) wynik spoonacular 8%. Użytkownicy, którzy polubili ten przepis, polubili również Krewetki Lub Przegrzebki Zawinięte W Pancettę, Peppered Pancetta-Wrapped Shrimp, oraz Kukurydza zawijana w bekon z polewą Chipotle-Honey.
Instrukcje
Pokrój każdy plasterek pancetty na trzy paski. Owiń po jednym pasku wokół każdej krewetki; zabezpiecz wykałaczką.
Umieść w wyłożonej folią 15 cali. x 10-w. x 1-w. blacha do pieczenia. W małej misce wymieszaj miód, sok z limonki i wodę, aż się połączą; zarezerwuj 2 łyżki stołowe do szczotkowania gotowanych krewetek.
Posmaruj krewetki połową pozostałej mieszanki miodu.
Piec w temperaturze 375° przez 5 minut. Obróć krewetki; posmaruj pozostałą połową mieszanki miodu.
Piecz 4-6 minut dłużej lub do momentu, gdy pancetta będzie chrupiąca, a krewetki staną się różowe.
Wyjmij z piekarnika; posmaruj zarezerwowaną 2 łyżkami mieszanki miodu.
Polecane wino: Sauvignon Blanc, Riesling, Pinot Grigio
Sauvignon Blanc, Riesling i Pinot Grigio to świetny wybór dla krewetek. Te chrupiące białe wina dobrze komponują się z krewetkami przygotowanymi na różne sposoby, grillowanymi, smażonymi lub w sosie czosnkowym. Momo Sauvignon Blanc z oceną 4,7 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym dopasowaniem. Kosztuje około 15 dolarów za butelkę.
![Momo Sauvignon Blanc]()
Momo Sauvignon Blanc
Wyświetla złożony nos z aromatami owoców tropikalnych, nutami zielnymi i nutą cassis. Naturalna fermentacja dodaje podniebieniu bogatej i teksturowej jakości, z subtelnymi nutami skórki z cytryny i marakui. Wykończenie jest ostre i suche. Pyszny ze wszystkimi rodzajami owoców morza i letnimi sałatkami lub sam w sobie jako orzeźwiający aperitif.