Krewetki Z Sosem Imbirowo-Czosnkowym
Krewetki w sosie imbirowo-czosnkowym mogą być właśnie daniem głównym, którego szukasz. Ten przepis jest przeznaczony dla 4 osób i kosztuje 2,65 USD za porcję. Jedna porcja zawiera 190 kalorii, 24 g białka i 8 g tłuszczu. Mieszanka octu winnego ryżowego, bulionu drobiowego, krewetek i kilku innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak aromatyczny. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jest to dobra opcja, jeśli przestrzegasz diety bezglutenowej, bezmlecznej i pescatarian. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 39% wyniku, co jest raczej złym wynikiem. Użytkownicy, którym spodobał się ten przepis, polubili także Krewetki z sosem imbirowo-czosnkowym, Krewetki imbirowo-czosnkowe z pikantnym sosem pomidorowym i Grillowane krewetki w stylu krewetek z sosem sojowym, świeżym imbirem i czosnkiem.
Instrukcje
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
W małej misce wymieszaj przyprawę syczuańską i mielony imbir. Wrzuć krewetki do mieszanki.
Na dużej patelni rozgrzej olej, na średnim ogniu. Gotuj krewetki po 3 minuty z każdej strony lub do momentu, aż będą ugotowane.
Ostrożnie dodaj bulion z kurczaka i zdeglasuj, zdrapując brązowe kawałki z dna patelni.
Dodajemy konfitury i mieszamy aż się rozpuszczą. Wymieszaj pozostałe składniki. Doprowadzić do wrzenia. Zmniejsz ogień i gotuj na wolnym ogniu przez 4 do 5 minut.
Krewetki włóż z powrotem na patelnię i polej sosem.
Polecane wino: Sauvignon Blanc, Riesling, Pinot Grigio
Krewetki w menu? Spróbuj połączyć z Sauvignon Blanc, Riesling i Pinot Grigio. Te rześkie białe wina dobrze komponują się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to grillowanymi, smażonymi, czy w sosie czosnkowym. Możesz wypróbować Barefoot Bubbly Extra Dry. Oceniającym podoba się, z oceną 4,4 na 5 gwiazdek i ceną około 15 dolarów za butelkę.
![Barefoot Bubble Extra Dry]()
Barefoot Bubble Extra Dry
Barefoot Bubbly Extra Dry Champagne oferuje aromaty dojrzałego jabłka uzupełnione nutami cytrusów. Tostowe smaki uzupełniają kremowe, trwałe wykończenie. Najlepiej smakuje schłodzone (36-40°F). To musujące wino jest doskonale zrównoważone wieloma warstwami owoców, które zachwycają podniebienie.