Krewetki z sosem Homarowym

Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów dania głównego, więc dać krewetki z sosem homara spróbować. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 346 kalorii, 30g białka, oraz 23G tłuszczu każdy. Na 2,71 zł za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. 131 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Udaj się do sklepu i odbierz mieloną wieprzowinę, sól, cukier i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć jajko można śledzić to danie główne z Ciasto czekoladowo-pomidorowe Rose Levy Beranbaum z tajemniczym Ganache jako deser. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 56%, co jest solidne. Spróbuj Ravioli z homara z bulionem z homara i sosem z trawy cytrynowej i skorupiaków, Homar na parze z sosem ziołowym i Bisque homara, oraz Red Lobster Cajun Shrimp dla podobnych receptur.
Instrukcje
W średniej misce rozpuścić 1 1/2 łyżeczki skrobi kukurydzianej w sherry.
Dodaj krewetki do miski, i wrzucić do herbu.
Rozgrzać olej w woku lub dużej patelni na średnim ogniu.
Dodaj krewetki, i smażyć aż różowy, 3 do 5 protokół.
Wyjmij krewetki na talerz łyżką szczelinową, pozostawiając na patelni jak najwięcej oleju.
Do gorącego oleju dodaj czosnek i smaż przez kilka sekund, a następnie dodaj mieloną wieprzowinę. Gotuj, ciągle mieszając, aż wieprzowina nie będzie już różowa.
Połączyć 1 szklankę wody, sos sojowy, cukier i sól; wymieszać w woku z wieprzowiną. Doprowadzić do wrzenia, przykryć, zmniejszyć ogień do średniej i gotować na wolnym ogniu przez około 2 minuty.
Wymieszać razem Pozostałe 1 1 / 2 łyżki skrobi kukurydzianej i 1/4 szklanki zimnej wody.
Wlać na patelnię z wieprzowiną, a także zwrócić krewetki na patelnię. Wróć do gotowanego na wolnym ogniu i szybko wymieszaj, mżąc w ubitym jajku.
Podawać na gorąco na ryżu.
Polecane wino: Pinot Grigio, Riesling, Sauvignon Blanc
Krewetki w menu? Spróbuj sparować z Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Możesz spróbować St. Michael-Eppan Anger Pinot Grigio. Recenzenci bardzo lubią to z 4.3 z 5 gwiazdek i cena około 23 dolarów za butelkę.
![Św. Michał-Eppan Anger Pinot Grigio]()
Św. Michał-Eppan Anger Pinot Grigio
W zależności od gleby i mikroklimatu, Pinot gris waha się od prostego codziennego wina aż do absolutnych górnych narośli. Ciepłe, nasłonecznione winnice w miejscach gniewu, z gliniastymi, wapiennymi glebami żwirowymi, są podręcznikowym przykładem. Gniew Alto Adige Pinot Grigio ma szlachetną strukturę, ładną równowagę i drobną kwasowość-dzięki czemu picie jest absolutną przyjemnością. Mocna Biel dobrze komponuje się z rybą i zupą rybną, pierś perliczki lub filet cielęcy.