Krewetki z sałatą
Krewetki z sałatą to bezglutenowe, bezmleczne i całe 30 przepis z 4 porcjami. To danie główne ma 73 kalorie, 13g białka, oraz 1g tłuszczu na porcję. Na 1,72 zł za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka sosu ostrygowego, imbir, Mieszanka ziaren i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby wykorzystać świeży imbir, można śledzić to danie główne z Świeże Ciasteczka Imbirowe jako deser. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 38%, co jest raczej złe. Spróbuj Ham & Turkey Tumble, Sałatka Taos Tumble, oraz Barnum Bratwurst chleb z choucroute Tumble dla podobnych receptur.
Instrukcje
W 10-do 12-calowej patelni na dużym ogniu, połączyć 1 1/3 szklanki mieszanki ziaren (patrz UWAGI powyżej) i 2 szklanki tłuszczu odtłuszczonego bulionu z kurczaka. Doprowadzić do wrzenia. Przykryć, zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu, aż ziarna będą miękkie do ugryzienia, o 12 protokół, mieszając od czasu do czasu. Tymczasem, opłukać i drobno posiekać 1/2 Funt łuskane gotowane małe krewetki. Wymieszać krewetki, 1/2 Puchar mielonej zielonej cebuli, 2 sos ostrygowy łyżki stołowe, i 1 łyżka mielonego świeżego imbiru na ziarna. Łyżka do 8 wypłukanych i chrupiących dużych liści sałaty lodowej (około 1/2 lb. ogółem).
Polecane wino: Pinot Grigio, Riesling, Sauvignon Blanc
Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc to moje najlepsze propozycje na krewetki. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Maysaran Arsheen Pinot Gris z 4.5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 18 dolarów za butelkę.
![Maysara Arsheen Pinot Gris]()
Maysara Arsheen Pinot Gris
Jasny wyraz owoców z przodu, witając podniebienie nutami ściętej trawy w ciepły dzień. Wino jest zakotwiczone rześką kwasowością, ale nie tak bardzo, aby obezwładnić ulotną słodycz, która pozostawia uśmiech. Arsheen ma inteligentny, orzeźwiający charakter, który nada klarowności szeregowi przetworów z ryb, drobiu i wieprzowiny.