Krewetki z cytryną i kolendrą
Krewetki z cytryną i kolendrą to przystawka dla 4 osób. Jedna porcja tego dania zawiera około 10 g białka , 14 g tłuszczu i łącznie 170 kalorii . Za 2,23 USD za porcję ten przepis pokrywa 6% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis wypróbowały i polubiły 64 osoby. Ten przepis z Allrecipes wymaga oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia, kolendry, skórki cytryny i soku z cytryny. Jest to dobra opcja, jeśli przestrzegasz diety bezglutenowej, bezmlecznej, paleolitycznej i pierwotnej . Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut . Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 49% wyniku , co oznacza, że jest solidny. Kolba kukurydzy w maśle kolendrowo-limonkowym , złota ciecierzyca z kolendrą, czosnkiem, suszonymi pomidorami i kozim serem oraz salsa z grzybami, jalapeño i kolendrą są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
W misce wymieszaj krewetki ze skórką z cytryny i kolendrą, aby je pokryć.
Rozgrzej olej na patelni na średnim ogniu.
Posyp olej solą, następnie dodaj krewetki, skórkę z cytryny i kolendrę. Gotuj, mieszając, 5 minut lub do momentu, aż krewetki staną się nieprzezroczyste.
Przełóż do miski, skrop pozostałą oliwą, skórką z cytryny i oliwą z patelni. Krewetki skropić sokiem z cytryny, doprawić pieprzem i natychmiast podawać.