Krewetki z cytryną i kolendrą

Krewetki z cytryną i kolendrą
Cytryna i kolendra krewetki jest jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis z 4 porcjami. Jedna porcja zawiera 157 kalorii, 6G białka, oraz 14g tłuszczu. Na 1,83 zł za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Ten przepis od Allrecipes ma 65 fanów. Jeśli masz oliwę z oliwek z pierwszego tłoczenia, sok z cytryny, mielony pieprz i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 55%, co jest całkiem dobre. Spróbuj Krewetkowe Kebaby Z Cytrynowymi Klinami I Kolendrą, Garlicky pieczone krewetki z kolendrą, limonką i cytryną, oraz Sałatka z krewetek i ryżu z sosem Kolendrowo-cytrynowym dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
W misce, wrzucić krewetki ze skórką z cytryny i kolendry do herbu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Srebrne NonpareileSrebrne Nonpareile
2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek
1/2 łyżeczki Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)1/2 łyżeczki Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
2
Rozgrzać olej na patelni na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
3
Posypać olejem solą, następnie wymieszać z krewetkami, skórką z cytryny i kolendrą. Gotować, mieszając, 5 minut, lub aż krewetki są nieprzezroczyste.
Składniki, których będziesz potrzebować
Srebrne NonpareileSrebrne Nonpareile
2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek
1/2 łyżeczki Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)1/2 łyżeczki Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)
(duża Tuba)(duża Tuba)
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
4
Przełożyć do miski, skropić pozostałą oliwą, skórką z cytryny i oliwą z oliwek z patelni. Wycisnąć sok z cytryny na krewetki, doprawić pieprzem i podawać natychmiast.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szalotka, Starta Lub Posiekana1 Szalotka, Starta Lub Posiekana
Srebrne NonpareileSrebrne Nonpareile
1 Pęczek świeżego Szpinaku (około 3 Filiżanek)1 Pęczek świeżego Szpinaku (około 3 Filiżanek)
8 (U-12) Krewetek8 (U-12) Krewetek
1/2 łyżeczki Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)1/2 łyżeczki Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
TrudnośćNormalny
Gotowe W20 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia7
Magazyn