Krewetki W Stylu Nowego Orleanu
Potrzebujesz pescatarian danie główne? Krewetki w stylu Nowego Orleanu mogą być niesamowitym przepisem do wypróbowania. Ten przepis zawiera 4 porcje z 349 kalorii, 36g białka, oraz 19g tłuszczu każdy. Za $3.95 za porcję, ten przepis okładki 14% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza ten przepis zajmuje około 45 minut. Udaj się do sklepu i podnieś sos worcestershire, pomidor, krewetki w skorupce i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis zarabia dobry wynik spoonacular 47%. Użytkownicy, którzy polubili ten przepis, polubili również Krewetki W Stylu Nowego Orleanu, Grillowane Krewetki W Stylu Nowego Orleanu, oraz Krewetki Z Grilla W Stylu Nowego Orleanu.
Instrukcje
Obierz krewetki, pozostawiając ogony; zarezerwuj muszle. Devein krewetki, a następnie spłukać w durszlak; odcedzić i osuszyć.
Posyp przyprawą kreolską.
Podgrzej 2 łyżki masła na dużej patelni na dużym ogniu.
Dodaj skorupki krewetek i połowę szalotki i gotuj, aż skorupki zmienią kolor na różowy, 1 do 2 minut.
Dodaj sos Worcestershire i 1 1/2 szklanki wody i gotuj, aż zmniejszy się o połowę, około 5 minut. Odcedź bulion z krewetek przez sitko o drobnych oczkach do miski; wyrzuć ciała stałe.
Pozostałe 4 łyżki masła rozpuść na patelni na dużym ogniu.
Dodaj krewetki i pozostałe szalotki i gotuj, aż krewetki zaczną się różowieć, około 1 minuty.
Dodaj zarezerwowany bulion z krewetek i gotuj na wolnym ogniu, aż będzie ugotowany, jeszcze około 3 minut.
W międzyczasie włóż kukurydzę do naczynia nadającego się do kuchenki mikrofalowej i mikrofaluj, aż będzie gorąca, 2 do 3 minut.
Pokrój pomidora na kawałki. Podziel kukurydzę i pomidory między miski.
Dodaj krewetki i chochlę do bulionu.
Zdjęcia Antonis Achilleos
Polecane wino: Sauvignon Blanc, Riesling, Pinot Grigio
Krewetki naprawdę dobrze komponują się z Sauvignon Blanc, Riesling i Pinot Grigio. Te chrupiące białe wina dobrze komponują się z krewetkami przygotowanymi na różne sposoby, grillowanymi, smażonymi lub w sosie czosnkowym. Gajan Alteni di Brassica Sauvignon Blanc z oceną 4,9 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym dopasowaniem. Kosztuje około 150 dolarów za butelkę.
![Gaja Alteni di Brassica Sauvignon Blanc]()
Gaja Alteni di Brassica Sauvignon Blanc
Złoty żółty z eleganckimi perfumami z aromatycznymi nutami w harmonii z wyraźnymi owocami. Gęsta struktura i wyważone ciało, wsparte doskonale zintegrowaną kwasowością.