Krewetki słodko-kwaśne
Słodko-kwaśne krewetki mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.4 za porcję. Jedna porcja zawiera 328 kalorii, 19g białka, oraz 7G tłuszczu. Jeśli masz ocet ryżowy, bulion z kurczaka o mniejszej zawartości sodu, pastę chile i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać skrobię kukurydzianą, możesz podążać za tym daniem głównym z Pudding Czekoladowy Ze Skrobi Kukurydzianej jako deser. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 43%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Krewetki słodko-kwaśne, Krewetki słodko-kwaśne, oraz Krewetki słodko-kwaśne dla podobnych receptur.
Instrukcje
Ryż gotować zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu, pomijając sól i tłuszcz; odstawić.
Umieść tofu między ręcznikami papierowymi, aż ledwo wilgotne; pokroić w kostkę 1/2 cala.
Połączyć tofu, 1 łyżka skrobi kukurydzianej, i krewetki.
Połączyć pozostałe skrobi kukurydzianej, bulion, i następne 4 składniki( przez chile pasty); odstawić.
Rozgrzać olej sezamowy na dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Dodaj mieszaninę krewetek do patelni; smażyć 3 minuty.
Miejsce mieszanki krewetek w misce.
Rozgrzać olej rzepakowy na patelni na średnim ogniu.
Dodaj cebulę, papryka, imbir, i ananas na patelni; smażyć 2 protokół.
Dodaj mieszaninę krewetek; cook 1 minute.
Dodać mieszankę bulionu do patelni; gotować 1 minutę.