Krewetki Spiedini z Pesto, młode ziemniaki i ciecierzyca Aioli
Krewetki Spiedini z Pesto, młode ziemniaki i ciecierzyca Aioli może być tylko głównym daniem szukasz. Ten przepis służy 4 i kosztuje $6.37 za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i pescatariański przepis ma 614 kalorii, 28g białka, oraz 24g tłuszczu na porcję. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Mieszanka czosnku, oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia, oliwa z oliwek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby wykorzystać oliwę z oliwek z pierwszego tłoczenia, możesz śledzić to danie główne z Brzoskwinia Crisp: zdrowy Crisp na śniadanie jako deser. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Ogólnie ten przepis zarabia dobry spoonacular wynik 76%. Spróbuj Szaszłyki z krewetek - Spiedini di Scampi, Placki z ciecierzycy i dyni z Zakonserwowaną cytryną Aioli, oraz Udko jagnięce z Pesto Aioli dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Obrać krewetki, pozostawiając kawałek głowy i ogona. Nawlecz po 7 na bambusowe szaszłyki. Doprawić solą i pieprzem i schłodzić.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Air Head Pokrojone W Cienkie Paski
2
Rozgrzej grilla.
3
Młode ziemniaki pokroić na ćwiartki i umieścić w misce do mieszania.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżki Posiekanej Natki Pietruszki Lub Posiekanego Szczypiorku, Do Dekoracji
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(od 44 Do 48 Stopni Celsjusza/od 112 Do 118 Stopni Fahrenheita)
4
W blenderze umieścić orzeszki piniowe, liście bazylii, czosnek, parmezan, Pecorino i 1/2 szklanki oliwy z oliwek i zmielić do bardzo drobnego (około 45 sekund).
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Mocno Upakowanych Liści Bazylii
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
1 1/2 Funta Dużych Krewetek U-12
Pecorino
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji
5
Dodać pozostały olej w mżawce, aby uzyskać gładki, ale bardzo gęsty sos i odstawić. W innym procesorze umieść ceci, miętę, sok z cytryny, jajko, czosnek i pół szklanki oliwy z oliwek i zmiksuj na gładką masę lub 1 minutę. Powoli skropić pozostałą oliwą, aby stworzyć kremowy sos.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Smarowania Wkładki
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
Propozycja Podania: Podawać Z Makaronem
2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)
Olej Do Smażenia, Najlepiej Rzepakowy
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
6
Ubrać ziemniaki z połową pesto i umieścić na środku jednego z 4 talerzy. Grilluj spiedini przez 3 minuty z każdej strony i umieść po jednym na każdym talerzu. Przykryj krewetki pozostałym pesto i mżawka z aioli.
Składniki, których będziesz potrzebować
Tuba PHILADELPHIA® Serek Z Szczypiorkiem I Cebulą
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
Aioli
świeży Groszek łuskany Lub Rozmrożony, Mrożony Groszek Organiczny
Krewetki można łączyć z Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Jedno wino, którego możesz spróbować to motłoch Pinot Gris. Ma 4,9 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 18 dolarów.