Krewetki Mango

Krewetki Mango
Krewetki Mango to bezglutenowe, bezmleczne, całe 30 i pescatarian danie główne. Ten przepis służy 4. Jedna porcja zawiera 219 kalorii, 25g białka, oraz 7G tłuszczu. Na 3,24 zł za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 5 osób było zadowolonych, że wypróbowali ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Jeśli masz olej kokosowy, krewetki, mango i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać olej kokosowy, możesz śledzić to danie główne z Gorzka czekolada Malina kokos ciasteczka owsiane (wykonane z oleju kokosowego!) jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 64%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Camarones Con Mango (krewetki z Mango), Ceviche de Camarones y Mango (krewetki i mango Ceviche), oraz Krewetki Mango dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Obrać, devein i usunąć ogony z krewetek. Wrzucić z maranta połączyć i odstawić. Użyj tyłu noża do rozbicia czosnku i przejdź do mielenia. [img src=" http://www.everydaymaven.com/wp-content/uploads/2012/02/IMG_6174.jpg " width = "550"] imbir obrać i zetrzeć na drobnej tarce lub drobnej tarce.Cienko pokroić szalotki i oddzielić światła od ciemnych zieleni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Maranta TrzcinowataMaranta Trzcinowata
Cały Imbir, RozgniecionyCały Imbir, Rozgnieciony
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake
ZieloniZieloni
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
1/2 Szklanki świeżego Ananasa, Posiekanego1/2 Szklanki świeżego Ananasa, Posiekanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
MicroplaneMicroplane
TarkaTarka
1 żółty Owocowy Roll-up1 żółty Owocowy Roll-up
2
Połącz światło z czosnkiem. Odstawić ciemnozielony do dekoracji.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
3
Mięso Mango pokroić w drobną kostkę. Zmierz mleko kokosowe, pomidory i pokrój limonkę na pół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 średnia Lub Duża Czerwona Cebula, Pokrojona W Kostkę1 średnia Lub Duża Czerwona Cebula, Pokrojona W Kostkę
1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę
1 Duży Biały Ananas Lub Zwykły Ananas1 Duży Biały Ananas Lub Zwykły Ananas
1 Uncja Fioletowej Kapusty, Posiekana1 Uncja Fioletowej Kapusty, Posiekana
4
Rozgrzać dużą patelnię na średnim ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
5
Dodać olej. Raz gorące, wrzucić krewetki.Gotować 4 do 5 minut, aż różowy, obracając raz lub dwa razy.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
Cienki-Cienki-
6
Zdjąć z patelni i odstawić.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
7
Dodaj 1 łyżeczkę oleju chili i czosnek, imbir i białka scallion. Gotować, ciągle mieszając, przez 20 sekund. Wrzucić mango, pomidor, mleko kokosowe i sól. Wycisnąć sok z limonki i wymieszać. Gotować, od czasu do czasu mieszając i zeskrobując dno patelni przez 5 do 7 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 średnia Lub Duża Czerwona Cebula, Pokrojona W Kostkę1 średnia Lub Duża Czerwona Cebula, Pokrojona W Kostkę
Lekko Rozgniecione Awokado HassLekko Rozgniecione Awokado Hass
Olej ChiliOlej Chili
Cały Imbir, RozgniecionyCały Imbir, Rozgnieciony
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake
1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę
1 Duży Biały Ananas Lub Zwykły Ananas1 Duży Biały Ananas Lub Zwykły Ananas
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
8
Dodaj krewetki z powrotem do patelni, wrzucić do herbu.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
9
Dodaj pozostały olej chili i usuń z ognia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej ChiliOlej Chili
10
Podawać natychmiast przyozdobione zielenią scallion. Doskonałe serwowane na brązowym ryżu jaśminowym i boku gotowanych zielonych warzyw, takich jak groszek śnieżny, brokuły lub bok choy. Smacznego!
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały Imbir, RozgniecionyCały Imbir, Rozgnieciony
Ryż JaśminowyRyż Jaśminowy
żółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzaneżółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzane
Krążki Słodkiej Czerwonej PaprykiKrążki Słodkiej Czerwonej Papryki
Bok ChoyBok Choy
1 (14 Uncji) Puszka Bulionu Z Kurczaka1 (14 Uncji) Puszka Bulionu Z Kurczaka

Polecane wino: Pinot Grigio, Riesling, Sauvignon Blanc

Krewetki można łączyć z Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Santi Sortesele Pinot Grigio z oceną 4,4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 17 dolarów za butelkę.
Santi Sortesele Pinot Grigio
Santi Sortesele Pinot Grigio
Słomkowożółty odcień, któremu towarzyszy blisko skupiony nos gruszki, moreli i białych kwiatów. Owocowe podniebienie, z górnymi nutami owoców pestkowych, pokazuje dojrzałość i okrągłość dobrze wspierane przez elegancką kwasowość i smak, zapewniając długie, utrzymujące się wykończenie.
TrudnośćŚredni
Gotowe W20 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia16
Magazyn