Krewetki kokosowe z sosem musztardowym
Krewetki kokosowe z sosem musztardowym to bezmleczne, przyjazne dla fodmap i pescatariańskie przepis z 20 porcjami. Na 98 centów za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 9g białka, 20 g tłuszczu, oraz w sumie 271 kalorii. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz pieczenia mix, piwo, sól, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 22 minuty. Ogólnie ten przepis zarabia raczej kiepski wynik spoonacular 27%. Podobne przepisy to Krewetki kokosowe z sosem musztardowym Maui, Smażone krewetki z kokosem i musztardą, oraz Krewetki z sosem musztardowym.
Instrukcje
Krewetki obrać, pozostawiając ogony nienaruszone; devein, w razie potrzeby. Odstawić.
Wymieszać razem 1 szklankę mieszanki do pieczenia i 1 szklankę piwa, aż będzie gładka.
Wymieszać razem Pozostałe 1 szklanka pieczenia wymieszać, sól, i zmielony czerwony pieprz. Pogłębiać krewetki w suchej mieszaninie i zanurzyć w mieszaninie piwa, umożliwiając kapanie nadmiaru powłoki. Delikatnie zwijaj krewetki w płatkach kokosowych.
Wlać olej roślinny na głębokość 3 cali do holenderskiego piekarnika lub ciężkiego rondla i podgrzać do 35
Gotuj krewetki, partiami, 1 do 2 minut lub do złotego; Usuń krewetki, i osuszyć na ręcznikach papierowych.
Podawać natychmiast z sosem musztardowym.
Polecane wino: Pinot Grigio, Riesling, Sauvignon Blanc
Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc to moje najlepsze propozycje na krewetki. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Esperto Pinot Grigio z oceną 4,5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 10 dolarów za butelkę.
![Esperto Pinot Grigio]()
Esperto Pinot Grigio
Błyszczący słomkowy kolor z refleksami złota. Ostry i czysty z delikatnym nosem kwiatu pomarańczy i dzikiej róży z morelą, białą brzoskwinią i skórką pomarańczową. Chrupiące, wytrawne i dobrze skomponowane ze złocistym jabłkiem i cytrusami.Cudownie wszechstronny. Doskonały jako apertif i idealne uzupełnienie lekkich przystawek, sałatek, grillowanego kurczaka i świeżych owoców morza. Ciesz się dobrze schłodzonym.