Krewetki imbirowe w słodko-pikantnym sosie tajskim
Krewetki imbirowe ze słodko-pikantnym tajskim sosem do zanurzania mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 137 kalorii, 19g białka, oraz 1g tłuszczu. Ten bezglutenowy, bezmleczny i pescatariański przepis służy 10 i kosztuje 3,03 zł za porcję. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Super Bowl. Ten przepis jest typowy dla kuchni azjatyckiej. Udaj się do sklepu i odebrać chiles, kostki lodu, imbir, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Aby zużyć imbir można śledzić to danie główne z Ciasto imbirowe z lukrem imbirowym jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 51%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Tajski Grillowany kurczak z sosem słodko-pikantnym, Naklejki imbir-krewetki garnek z pikantnym sosem orzechowym, oraz Krewetki kokosowe z sosem słodko-pikantnym.
Instrukcje
1
W małym rondlu połącz imbir z octem, cukrem i chiles. Doprowadzić do wrzenia, mieszając, aby rozpuścić cukier.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ocet
Papryka Chili
Imbir
Cukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
2
Przełożyć do dużej miski; ostudzić.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
3
W dużym garnku wrzącej osolonej wody, gotować krewetki aż różowy i gotowane przez, O 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krewetki
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Garnek
4
Odcedzić krewetki i dodać je do mieszanki imbiru. Zamieszać w kostkach lodu i przechowywać w lodówce przez co najmniej 4 godziny lub przez noc.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kostki Lodu
Imbir
Krewetki
5
Odsączyć krewetki i osuszyć. Odrzuć imbir i chiles.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryka Chili
Imbir
Krewetki
6
W małej misce, wymieszać tajski sos chili z sokiem z limonki, ketchup i sos rybny. Przechowywać w lodówce do ostygnięcia. Ułóż krewetki na talerzu z patyczkami selera i ogórkiem i podawaj z sosem.
Składniki, których będziesz potrzebować
żebro Selera
Sos Chili
Sos Rybny
Sok Z Limonki
Ogórek
Opakowanie Szynki Delikatesowej Pokrojonej W Cienkie Plasterki
Krewetki
SOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc są doskonałym wyborem dla krewetek. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Mark West Pinot Grigio z oceną 4,5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 13 dolarów za butelkę.