Need a pescatariańskie danie główne? Krewetki i świeże zioła Orzo może być świetny przepis, aby spróbować. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 510 kalorii, 45g białka, oraz 14g tłuszczu każdy. Na 4,58 zł za porcję, ten przepis okładki 31% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Mieszanka orzo, krewetki, pieprz, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Aby wykorzystać pomarańczowy można śledzić to danie główne z Pomarańczowe ciasteczka Marmoladowe z lukrem skórki pomarańczowej jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 67%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Czosnek i świeże zioła Orzo, Makaron ze świeżymi ziołami i czosnkiem z krewetkami, oraz Szaszłyki Z Krewetek, Kantalupy I Świeżych Ziół dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Podsmażyć pory w 1 łyżce gorącego oleju na dużej patelni na średnim ogniu 3 minuty lub aż lekko złoty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeżo Posiekane Liście Estragonu Do Dekoracji
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 Cala
2
Dodaj czosnek i gotuj 30 sekund; Usuń pory i czosnek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
Świeżo Posiekane Liście Estragonu Do Dekoracji
3
Krewetki przyprawiamy solą i pieprzem. Podgrzać do wysokiej i dodać pozostałą 1 łyżkę oleju.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
4
Dodaj krewetki, i gotować 1 minutę; wymieszać i gotować kolejną minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
5
Dodaj wino i herbes de Provence; cook 1 minut lub aż krewetki są tylko różowe i gotowane przez. Wymieszać z przygotowanym orzo i świeżym koperkiem, porem i czosnkiem; gotować 1 minutę lub do całkowitego ogrzania.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Szklanki Czerwonych Lub Zielonych Winogron Bez Pestek, Przekrojonych Na Pół
świeży Koperek
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
Świeżo Posiekane Liście Estragonu Do Dekoracji
2 łyżki Oliwy Z Oliwek Extra Vergine I Więcej Do Posmarowania
Krewetki świetnie komponują się z Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Możesz spróbować Zind-Humbrecht Calcaire Pinot Gris. Recenzenci bardzo lubią to z 4.7 z 5 gwiazdek i cena około 46 dolarów za butelkę.