Krewetki i szparagi
Krewetki i szparagi to pescatarian przepis z 4 porcjami. Na $5.55 za porcję, ten przepis okładki 43% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 50g białka, 83g tłuszczu, oraz w sumie 1296 kalorii. Jeśli masz czosnek, krewetki, grzyby, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Aby zużyć sok z cytryny można śledzić to danie główne z Ciasteczka cytrynowe z lukrem cytrynowym Niewiele osób lubiło to danie główne. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 73%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Krewetki Ze Szparagami I Makaronem, Sałatka szparagowa z krewetkami, oraz Glazurowane Krewetki I Szparagi Dla 2.
Instrukcje
W małym rondlu szparagi gotować lub parować w wystarczającej ilości wody, aby pokryć do miękkości; posiekać i odstawić.
Doprowadzić duży garnek osolonej wody do pełnego wrzenia, umieścić makaron w garnku i powrócić do wrzenia toczenia; gotować aż al dente.
W dużym rondlu, saute czosnek w oliwie z oliwek na średnim ogniu, aż czosnek jest złoty kolor.
W rondlu umieścić masło i sok z cytryny.
Podgrzewać, aż masło się rozpuści.
Umieść krewetki w rondlu i gotować, aż krewetki zmieni kolor na różowy.
Do rondla włożyć grzyby i szparagi, gotować, aż grzyby zmiękną.
Wrzucić krewetki i mieszanki warzyw z makaronem jajecznym i posypać parmezanem. Sól i pieprz do smaku.
Polecane wino: Pinot Grigio, Riesling, Sauvignon Blanc
Krewetki świetnie komponują się z Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Możesz spróbować Caposaldo Pinot Grigio. Recenzenci bardzo lubią to z 4.5 z 5 gwiazdek i cena około 10 dolarów za butelkę.
![Caposaldo Pinot Grigio]()
Caposaldo Pinot Grigio
Caposaldo Pinot Grigio charakteryzuje się suchą, rześką, żywą konsystencją i delikatnymi aromatami białych owoców, kwiatów i migdałów.Dobrze komponuje się z białymi mięsami, rybami, owocami morza, daniami z makaronu i delikatnymi serami.