Krewetki i małże z goframi z dzikim ryżem

Krewetki i małże z goframi z dzikim ryżem
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów dania głównego, więc daj krewetki i małże z dzikim ryżem gofry spróbować. Obserwujesz swoją figurę? Ten pescatariański przepis ma 1446 kalorii, 29g białka, oraz 92g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4. Na 6,91 zł za porcję, ten przepis okładki 41% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Mieszanka ancho chile proszku, krewetki akcji, nasiona kopru i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Aby zużyć niesolone masło można śledzić to danie główne z Pudding Czekoladowy Z Mleka Migdałowego jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny i 30 minut. Z łyżeczką wynik 70%, to danie jest solidne. Spróbuj Małże Littleneck Z Linguica, Małże z kiełbasą, oraz Małże z młodymi ziemniakami i dymką dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzać olej w średniej patelni saute na dużym ogniu, aż prawie do palenia. Sezon krewetki z solą i pieprzem do smaku i saute przez 1-2 minut z każdej strony, aż prawie gotowane przez.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
2
Masło rozgrzać w średnim rondlu na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
3
Dodać cebulę, czosnek, marchew, jabłka i curry i gotować do miękkości. Podnieść ogień do wysokiej, dodać wino i gotować do zmniejszenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
Kwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo PosiekanaKwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo Posiekana
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
Biała Cebula, Pokrojona W KostkęBiała Cebula, Pokrojona W Kostkę
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
4
Dodać bulion i gotować aż zmniejszy się o połowę. Zmniejszyć ogień do średniej, ubić śmietanę, mleko kokosowe i brązowy cukier i gotować, aż lekko zgęstnieje.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 średnia Lub Duża Czerwona Cebula, Pokrojona W Kostkę1 średnia Lub Duża Czerwona Cebula, Pokrojona W Kostkę
Półsłodka Lub Niesłodzona Czekolada, PosiekanaPółsłodka Lub Niesłodzona Czekolada, Posiekana
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekane Ciasteczka OreoPosiekane Ciasteczka Oreo
5
Dodaj krewetki i małże i gotować, aż małże otwarte. Doprawić solą i pieprzem do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
Ziemniaki Yukon Gold, Umyte I Pokrojone W średnią KostkęZiemniaki Yukon Gold, Umyte I Pokrojone W średnią Kostkę
6
Rozgrzej belgijską gofrownicę.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GofrownicaGofrownica
7
Rozgrzać oliwę z oliwek na dużej patelni, najlepiej nonstick, na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
8
Dodać cebulę i gotować, mieszając, aż lekko rumiane.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
9
Dodać czosnek i gotować przez 1 minutę więcej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
10
Dodać dziki ryż i mieszać, aż mieszanina jest dobrze połączone, dobrze doprawić solą i pieprzem do smaku. W dużej misce wymieszać mąkę, proszek do pieczenia i sodę oczyszczoną. W innej misce ubić mleko, maślankę i jajka.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
1-1/4 łyżeczki Suszonych Płatków Pietruszki, Podzielonych1-1/4 łyżeczki Suszonych Płatków Pietruszki, Podzielonych
Po 1 Zmielonej Gałce Muszkatołowej, Zielu Angielskim I GoździkachPo 1 Zmielonej Gałce Muszkatołowej, Zielu Angielskim I Goździkach
Dziki Ryż, Dokładnie WypłukanyDziki Ryż, Dokładnie Wypłukany
1 Duża Paczka Chipsów Tortilla O Smaku Limonki1 Duża Paczka Chipsów Tortilla O Smaku Limonki
(10 Do 12 Cali) Truskawka Owoce Na Stopę(10 Do 12 Cali) Truskawka Owoce Na Stopę
3/4 Szklanki Posiekanych Ciasteczek Oreo3/4 Szklanki Posiekanych Ciasteczek Oreo
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekane Ciasteczka OreoPosiekane Ciasteczka Oreo
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
11
Wlać płynne składniki na suche składniki i wymieszać razem z trzepaczką, aż się połączą. Wymieszać mieszankę dzikiego ryżu. W razie potrzeby lekko posmarować kratki gofrownicy. Łyżka się 1 filiżankę ciasta na gorącym żelazku. Ciasto będzie grube, tak rozłożone metalową szpatułką. Zamknąć pokrywkę i piec, aż wafel będzie złoty i chrupiący.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dziki Ryż, Dokładnie WypłukanyDziki Ryż, Dokładnie Wypłukany
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
Chleb Orzechowo-rodzynkowyChleb Orzechowo-rodzynkowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GofrownicaGofrownica
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
4 Duże Precle Oblane Jogurtem4 Duże Precle Oblane Jogurtem
Posiekane Ciasteczka OreoPosiekane Ciasteczka Oreo
12
Wyjąć z żelazka i pokroić na ćwiartki.
13
Podgrzać brązowy cukier i miód w małym rondlu na średnim ogniu, aż cukier stopi się i bulgotnie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Półsłodka Lub Niesłodzona Czekolada, PosiekanaPółsłodka Lub Niesłodzona Czekolada, Posiekana
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
1 Gotowa W Sklepie Mieszanka Do Wypieku Ciasta Czekoladowego, Np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, Upieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu1 Gotowa W Sklepie Mieszanka Do Wypieku Ciasta Czekoladowego, Np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, Upieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
14
Dodaj mango i gotuj na średnim ogniu, aż mango będzie miękkie i karmelizowane.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Duży Biały Ananas Lub Zwykły Ananas1 Duży Biały Ananas Lub Zwykły Ananas
15
Umieścić w robocie kuchennym i proces, aż będzie gładka, wyjąć do miski i ostudzić.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
16
Umieścić masło w robocie kuchennym i dodać puree z mango i proces do gładkiej. Złóż kolendrę, zeskrobać na ramekin i przechowywać w lodówce do firmy, o 1 godzinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Puree Z MangoPuree Z Mango
3 łyżki Oleju Roślinnego3 łyżki Oleju Roślinnego
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
17
Złożyć: polać sosem do miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
ChochlaChochla
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
18
Miejsce 3 krewetki i 4 małże w każdej misce. Wierzch z 2 ćwiartkami gofrów i odrobiną kandyzowanego masła mango.
Składniki, których będziesz potrzebować
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
Ziemniaki Yukon Gold, Umyte I Pokrojone W średnią KostkęZiemniaki Yukon Gold, Umyte I Pokrojone W średnią Kostkę
1 Duży Biały Ananas Lub Zwykły Ananas1 Duży Biały Ananas Lub Zwykły Ananas
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
19
Posypać posiekaną kolendrą.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Oleju Roślinnego3 łyżki Oleju Roślinnego
20
Połącz wszystkie składniki w małej misce.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy

Składniki

3Spód: okruszki z herbatników grahamdrobno posiekane chili poblano z nasionamidrobno posiekane chili poblano z nasionami2warzywo (np. szpinak)2 łyżki plus 2 łyżeczki zimnego masła, podzielone2 łyżki plus 2 łyżeczki zimnego masła, podzielone0warzywo (np. szpinak)1-1/4 łyżeczki suszonych płatków pietruszki, podzielonych1-1/4 łyżeczki suszonych płatków pietruszki, podzielonych1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwepółsłodka lub niesłodzona czekolada, posiekanapółsłodka lub niesłodzona czekolada, posiekana591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwepo 1 zmielonej gałce muszkatołowej, zielu angielskim i goździkachpo 1 zmielonej gałce muszkatołowej, zielu angielskim i goździkach1łyżka czerwony ocet winnymarchewka obrana i grubo posiekanamarchewka obrana i grubo posiekana1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreo1 całe świeże jalapeno1 całe świeże jalapeno3Spód: okruszki z herbatników grahamdrobno posiekana kolendradrobno posiekana kolendra1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe1 średnia lub duża czerwona cebula, pokrojona w kostkę1 średnia lub duża czerwona cebula, pokrojona w kostkę4731 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwegotowany dziki ryżgotowany dziki ryż2warzywo (np. szpinak)nasiona kolendry, mielonenasiona kolendry, mielone2warzywo (np. szpinak)nasiona kminku mielonegonasiona kminku mielonego2larges(częściowo & )(częściowo & )2warzywo (np. szpinak)nasiona kopru włoskiego, mielonenasiona kopru włoskiego, mielone2961 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwemąka uniwersalnamąka uniwersalna3goździkiczosnek drobno posiekanyczosnek drobno posiekany2ząbki czosnku, drobno posiekaneząbki czosnku, drobno posiekane1Jabłko Granny Smith, obrane, rdzeniowane i grubo posiekaneJabłko Granny Smith, obrane, rdzeniowane i grubo posiekane1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreokardamon mielonykardamon mielony2warzywo (np. szpinak)2 do 3 łyżek posiekanych krążków papryczki bananowej lub posiekanej ostrej papryczki dowolnego rodzaju2 do 3 łyżek posiekanych krążków papryczki bananowej lub posiekanej ostrej papryczki dowolnego rodzaju1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweszklanki słodko-gorzkiej (60% kakao) chipsów czekoladowych (polecane: Ghiradelli)szklanki słodko-gorzkiej (60% kakao) chipsów czekoladowych (polecane: Ghiradelli)2Spód: okruszki z herbatników graham1-1/4 szklanki płatków muslix z rodzynkami, daktylami i migdałami1-1/4 szklanki płatków muslix z rodzynkami, daktylami i migdałami2Spód: okruszki z herbatników grahamjasnobrązowy cukierjasnobrązowy cukier14małże małe, szorstkiemałże małe, szorstkie1łyżka czerwony ocet winnydojrzałe mango, obrane, pestki i grubo posiekanedojrzałe mango, obrane, pestki i grubo posiekane2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe3/4 szklanki posiekanych ciasteczek Oreo3/4 szklanki posiekanych ciasteczek Oreo1porcja startego parmezanusteki z nowojorskiego stripsusteki z nowojorskiego stripsu2Spód: okruszki z herbatników grahamsteki z nowojorskiego stripsusteki z nowojorskiego stripsu1łyżka czerwony ocet winnycebula grubo posiekanacebula grubo posiekana1Cebula hiszpańska, drobno posiekanaCebula hiszpańska, drobno posiekana4trochę posiekanej cukiniiSól i świeżo zmielony pieprzSól i świeżo zmielony pieprz12largeskrewetki, obrane i deveinedkrewetki, obrane i deveined1Średnia żółta cebula, posiekanakrewetkikrewetki2warzywo (np. szpinak)kurkumakurkuma2kijemasło niesolone, lekko zmiękczonemasło niesolone, lekko zmiękczone3Spód: okruszki z herbatników grahammasło niesolonemasło niesolone2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwepiersi bażanta jeśli)piersi bażanta jeśli)

Polecane wino: Pinot Grigio, Riesling, Sauvignon Blanc

Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc są doskonałym wyborem dla krewetek. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Jedno wino, którego możesz spróbować to Loveblock Pinot Gris. Ma 4,6 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 24 dolarów.
Loveblock Pinot Gris
Loveblock Pinot Gris
Loveblock Pinot Gris jest blady złoty z nutami zieleni. Rocznik 2013 to wytrawny styl z kwiatowymi aromatami i nutą dojrzałego ananasa. Podniebienie odsłania gotowaną gruszkę i krwawą pomarańczę, a kończy się odrobiną cytrusów, dobrą konsystencją i bogatym dotykiem w ustach.
TrudnośćEkspert
Gotowe W3 hrs, 30 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia27
Magazyn