Krewetki i makaron z pieczarkami
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów dania głównego, więc dać krewetki i makaron z grzybami spróbować. Ten przepis służy 4 i kosztuje $4.71 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 39g białka, 12g tłuszczu, oraz w sumie 671 kalorii. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz spaghetti, wino, grzyby shiitake i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 54%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Pasta House Pasta con Broccoli-jest to sos na bazie Alfredo, który łączy w sobie makaron, świeże grzyby i świeże brokuły, Krewetki z pieczarkami, oraz Szampańskie krewetki i grzyby dla podobnych receptur.
Instrukcje
Spaghetti ugotować i osuszyć zgodnie z zaleceniami na opakowaniu.
Tymczasem, na dużej patelni, stopić 1 łyżkę masła na średnim ogniu. Płatki czosnku i pieprzu gotować na maśle 1 minutę, ciągle mieszając.
Dodać grzyby; gotować 3 do 4 minut, mieszając od czasu do czasu, aż lekko rumiane. Mieszać w krewetki; gotować około 4 minut, mieszając od czasu do czasu, aż krewetki są prawie różowe.
Dodać wino i pozostałe 2 łyżki masła; podgrzać do gotowania na wolnym ogniu.
Dodaj gotowane spaghetti na patelni; wrzucić z mieszanki krewetek. Doprawić solą. Cook 1 minut dłużej, aż krewetki są różowe.
Posypać natką pietruszki.
Polecane wino: Pinot Grigio, Riesling, Sauvignon Blanc
Krewetki świetnie komponują się z Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Alzacja Willm Pinot Gris Reserve z 4.4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 16 dolarów za butelkę.
![Alsace Willm Pinot Gris Reserve]()
Alsace Willm Pinot Gris Reserve
Intensywny złoty kolor z nutami ochry, wino ma nos dojrzałych owoców, pigwy. W ustach atak jest elastyczny i pełny, z nutami miodu i przypraw. Końcowy doskonale równoważy cukier i kwasowość.Połącz to wino ze smażonymi na patelni foie gras, grillowanymi lub pieczonymi białymi mięsami (wieprzowina, cielęcina), królikiem, drobiem w sosie śmietanowym, wędzonymi rybami, potrawami z grzybów, takimi jak risotto.