Krewetki i Mahi Mahi Citrus Ceviche

Krewetki i Mahi Mahi Citrus Ceviche
Krewetki i Mahi Mahi Citrus Ceviche może być tylko Ameryka Południowa przepis, którego szukasz. Na 5,74 zł za porcję, ten przepis okładki 23% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny i pescatariański przepis ma 427 kalorii, 35g białka, oraz 25 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4. Sprawdza się jako danie główne. Ten przepis od Foodnetwork ma 7 fanów. Udaj się do sklepu i odbierz sok z pomarańczy, limonki, soli koszernej i kilku innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać mielony kminek, możesz śledzić to danie główne z Marokański Mus Czekoladowy jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 50 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 72%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Mahi Mahi Ceviche Z Mlekiem Kokosowym, Grillowane Mahi-Mahi, Ceviche-Style, oraz Liść bananowca Mahi Mahi z cytrusami i Chiles dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Zobacz jak zrobić ten przepis.
1
Umieść krewetki w garnku z osoloną wodą.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce
2
Umieść na średnim ogniu i gotować, aż dopiero zacznie się matowe, 2 do 3 protokół.
3
Odcedzić przed dodaniem do reszty ceviche.
4
W międzyczasie pokroić mahi mahi na 1/4-calowe kawałki i odstawić do dużej niereaktywnej miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mahi MahiMahi Mahi
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
5
Seler obrać i umieścić w maszynce z sokiem z limonki i sokiem pomarańczowym. Puree aż będzie gładkie i odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kotlety Wieprzowe, Rozdrobnione I Cienko RozbiteKotlety Wieprzowe, Rozdrobnione I Cienko Rozbite
Lekko Rozgniecione Awokado HassLekko Rozgniecione Awokado Hass
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
6
Dodać puree z selera do ryby i posypać kminkiem, cayenne i trochę soli i czarnego pieprzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli ChceszSteki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli Chcesz
1 Plaster Boczku O Grubości 2,5 Cm, Drobno Posiekany1 Plaster Boczku O Grubości 2,5 Cm, Drobno Posiekany
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
Do średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 PosiekanejDo średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 Posiekanej
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
7
Dodaj krewetki i dobrze wymieszać do włączenia. Przykryć i schłodzić ceviche w lodówce przez 15 do 20 minut. Krewetki zmieni kolor różowy i ryby zmieni kolor biały po ugotowaniu. Wrzucić z kolendry tuż przed podaniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżka Zielonej Cebulki, Pokrojonej Na Kawałki O Długości 2,5 Cm1 łyżka Zielonej Cebulki, Pokrojonej Na Kawałki O Długości 2,5 Cm
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
8
W przypadku pasków tortilla: w dużym żeliwnym garnku na średnim ogniu (lub w frytkownicy na blacie), przynieś olej do 325 stopni F.
Składniki, których będziesz potrzebować
Paski TortillaPaski Tortilla
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce
9
Dodać paski tortilla i smażyć na złoty kolor, 3 do 4 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Paski TortillaPaski Tortilla
10
Wyjąć do naczynia wyłożonego ręcznikiem i osuszyć. Doprawić solą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
11
Do talerza: łyżkę ceviche do miseczki i udekorować paskami tortilla i klinami limonki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Paski TortillaPaski Tortilla
Klin WapiennyKlin Wapienny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie

Polecane wino: Pinot Grigio, Riesling, Sauvignon Blanc

Krewetki świetnie komponują się z Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. St. Michael-Eppan gniew Pinot Grigio z 4.3 na 5 Ocena gwiazdkowa wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 23 dolarów za butelkę.
Św. Michał-Eppan Anger Pinot Grigio
Św. Michał-Eppan Anger Pinot Grigio
W zależności od gleby i mikroklimatu, Pinot gris waha się od prostego codziennego wina aż do absolutnych górnych narośli. Ciepłe, nasłonecznione winnice w miejscach gniewu, z gliniastymi, wapiennymi glebami żwirowymi, są podręcznikowym przykładem. Gniew Alto Adige Pinot Grigio ma szlachetną strukturę, ładną równowagę i drobną kwasowość-dzięki czemu picie jest absolutną przyjemnością. Mocna Biel dobrze komponuje się z rybą i zupą rybną, pierś perliczki lub filet cielęcy.
TrudnośćTwardy
Gotowe W50 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia16
Magazyn