Krewetki i kiełbasa Jambalaya

Krewetki i kiełbasa Jambalaya
Krewetki i kiełbasa Jambalayan jest bezglutenowe i bezmleczne danie główne. Ten przepis służy 10 i kosztuje $2.59 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 29g białka, 23G tłuszczu, oraz w sumie 442 kalorie. Jest to raczej niedrogi przepis dla fanów kreolskiego jedzenia. Mieszanka pietruszki, papryka, cebula, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Aby wykorzystać ryż można śledzić to danie główne z Pudding Ryżowy jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 58%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Krewetki i kiełbasa Jambalaya, Krewetki i kiełbasa Jambalaya, oraz Krewetki i kiełbasa Andouille Jambalaya dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzać olej w dużym, ciężki stockpot na dużym ogniu i dodać krewetki. Gotować, stale mieszając, aż krewetki zwijają się i po prostu zaczynają brązowy, o 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
KrewetkiKrewetki
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
2
Krewetki wyjąć łyżką szczelinową i odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
KrewetkiKrewetki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowałyżka Szczelinowa
3
Dodać szynkę i kiełbasę do garnka i gotować, mieszając często, aż oba są dobrze rumiane, o 15
Składniki, których będziesz potrzebować
KiełbasaKiełbasa
SzynkaSzynka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
4
minut. Zmniejszyć ogień do średniej i dodać czosnek, seler, papryka, i cebula. Gotować, mieszając często, do miękkości, o 10 protokół. Wymieszać z ryżem, pomidorami, bulionem, solą, pieprzem cayenne i połową natki pietruszki. Przykryj, zmniejsz ciepło do niskiego poziomu i gotuj na wolnym ogniu 20 minut lub do momentu, gdy ciecz zostanie prawie wchłonięta. Wymieszać krewetki i pozostałą pietruszkę. Przykryć i gotować, aż cała ciecz zostanie wchłonięta, 3 do 5 minut więcej. (Można dokonać do 1 dnia wcześniej. Przykryć i przechowywać w lodówce. Podgrzać, pod przykryciem, w piekarniku 325 F przez 20 minut lub do ogrzania, mieszając raz lub dwa razy.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieprz CayennePieprz Cayenne
PaprykaPapryka
PomidorPomidor
Pietruszka-naćPietruszka-nać
SelerSeler
CzosnekCzosnek
KrewetkiKrewetki
BulionBulion
CebulaCebula
RyżRyż
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik

Polecane wino: Pinot Grigio, Riesling, Sauvignon Blanc

Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc są doskonałym wyborem dla krewetek. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Thrive Pinot Grigio z 4,5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 15 dolarów za butelkę.
Thrive Pinot Grigio
Thrive Pinot Grigio
TrudnośćŚredni
Gotowe W25 m.
Porcje10
Ocena Zdrowia17
Magazyn