Krewetki i kiełbasa Jambalaya

Krewetki i kiełbasa Jambalaya
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów kreolski, więc dać krewetki i kiełbasa Jambalayan spróbować. Na $3.75 za porcję, dostajesz danie główne, które serwuje 8. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 40g białka, 24g tłuszczu, oraz w sumie 663 kalorie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. 48 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Mieszanka pomidorów, papryka jalapeno, kiełbasa, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 78%, co jest całkiem dobre. Spróbuj Krewetki i kiełbasa Jambalaya, Krewetki i kiełbasa Jambalaya, oraz Krewetki i kiełbasa Jambalaya dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Zobacz jak zrobić ten przepis.
2
Rozgrzać olej w dużym holenderskim piekarniku lub czarnym garnku żelaza na średnim ogniu, dodać kielbasa i saute przez 8 do 10 protokół, aż rumiane.
Składniki, których będziesz potrzebować
KielbasaKielbasa
Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Limonki, Skórka Z 1, Sok Z Obu2 Limonki, Skórka Z 1, Sok Z Obu
3
Kielbasa wyjąć do miski i odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
KielbasaKielbasa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
4
Dodać szynkę do tego samego garnka i gotować 8 do 10 protokół, aż lekko rumiane.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przygotowana Musztarda, OpcjonalniePrzygotowana Musztarda, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
5
Wyjąć do miski z kiełbasą i odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
KielbasaKielbasa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
6
Dodaj masło, cebula, seler i papryka do tego samego garnka i saute 8 do 10 protokół, aż cebula jest przezroczysta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwki Zielone Lub Czarne Dobrej Jakości, Bez Pestek, Grubo PosiekaneOliwki Zielone Lub Czarne Dobrej Jakości, Bez Pestek, Grubo Posiekane
8 Filiżanek Miniaturowych Pianek, Podzielonych8 Filiżanek Miniaturowych Pianek, Podzielonych
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
7
Dodaj pomidor, czosnek, jalapeno lub cayenne, oregano, tymianek, i koncentrat pomidorowy i gotować, aż wszystkie warzywa i zioła są dobrze mieszane.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na OpakowaniuDo Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)
Limonki, Wyciśnięte, Plus Cząstki Do DekoracjiLimonki, Wyciśnięte, Plus Cząstki Do Dekoracji
1 Plaster Boczku O Grubości 2,5 Cm, Drobno Posiekany1 Plaster Boczku O Grubości 2,5 Cm, Drobno Posiekany
Do 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, OpcjonalnieDo 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, Opcjonalnie
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
2 żółte Cebule, Obrane I Posiekane2 żółte Cebule, Obrane I Posiekane
Namoczone Wiórki Drzewne (mequite, Hikora Lub Olcha), OpcjonalnieNamoczone Wiórki Drzewne (mequite, Hikora Lub Olcha), Opcjonalnie
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
8
Dodać wywar i doprowadzić do wrzenia. Wymieszać z ryżem, dodać kiełbasę, szynkę, liście laurowe, sól, pieprz i ostry sos. Wróć do wrzenia, zmniejsz ogień do niskiego poziomu i gotuj na wolnym ogniu, pod przykryciem, przez 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
2 łyżki Stołowe Plus 1/2 Szklanki Wody, Podzielone2 łyżki Stołowe Plus 1/2 Szklanki Wody, Podzielone
Ser Zarella Częściowo Odtłuszczony StartySer Zarella Częściowo Odtłuszczony Starty
1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I PieprzSól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Przygotowana Musztarda, OpcjonalniePrzygotowana Musztarda, Opcjonalnie
9
Dodaj 1/4 Puchar szalotki, 1/4 Puchar pietruszki, sok z cytryny i krewetki, i dobrze wymieszać. Przykryć garnek, wyjąć go z ognia i pozostawić na parze jambalaya, przez 15 minut, przed podaniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, OczyszczoneKrewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
Filiżanka Pokrojonej W Paski Gotowanej Piersi Z IndykaFiliżanka Pokrojonej W Paski Gotowanej Piersi Z Indyka
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
10
Udekoruj pozostałymi 1/4 szklanki szalotki i 1/2 szklanki natki pietruszki, i odrobiną ostrego sosu, w razie potrzeby.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżki Stołowe Plus 1/2 Szklanki Wody, Podzielone2 łyżki Stołowe Plus 1/2 Szklanki Wody, Podzielone
Filiżanka Pokrojonej W Paski Gotowanej Piersi Z IndykaFiliżanka Pokrojonej W Paski Gotowanej Piersi Z Indyka
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego

Składniki

3słonina wieprzowasłonina wieprzowa1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreokiełbasa wieprzowa bez osłonkikiełbasa wieprzowa bez osłonki12 łyżeczki czosnku w proszku8 filiżanek miniaturowych pianek, podzielonych8 filiżanek miniaturowych pianek, podzielonych2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweseler pokrojony w kostkęseler pokrojony w kostkę1Średnia żółta cebula, posiekanarosół z kurczaka, najlepiej domowej robotyrosół z kurczaka, najlepiej domowej roboty1771 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweposiekana świeża natka pietruszki, podzielonaposiekana świeża natka pietruszki, podzielona3ząbki czosnku, mieloneząbki czosnku, mielone1zielona papryka, rdzeniowana i pokrojona w kostkęzielona papryka, rdzeniowana i pokrojona w kostkę6kreskiSOS Na Ostro, opcjonalnie (zalecane: Tabasco)SOS Na Ostro, opcjonalnie (zalecane: Tabasco)1pieprz jalapeno, sadzone i mielone lub 1/2 łyżeczki cayennepieprz jalapeno, sadzone i mielone lub 1/2 łyżeczki cayenne2Batoniki toffi HeathRude ziemniaki, około 6 uncji każdyRude ziemniaki, około 6 uncji każdy591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweświeżo wyciśnięty sok z cytrynyświeżo wyciśnięty sok z cytryny12 łyżeczki czosnku w proszku1 butelka (750 ml) wina Cotes du Rhone lub innego wytrawnego czerwonego wina1 butelka (750 ml) wina Cotes du Rhone lub innego wytrawnego czerwonego wina1( bakłażany)cebula pokrojona w kostkęcebula pokrojona w kostkę2Batoniki toffi Heathpokrojone w kostkę świeże oreganopokrojone w kostkę świeże oregano1czerwona papryka, rdzeniowana i pokrojona w kostkęczerwona papryka, rdzeniowana i pokrojona w kostkę7101 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweryż długoziarnisty, płukanyryż długoziarnisty, płukany4541 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.kiełbasa, np. kiełbasa lub andouille, w plastrachkiełbasa, np. kiełbasa lub andouille, w plastrach1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweposiekane szalotki, podzieloneposiekane szalotki, podzielone4541 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.krewetki, deveined (Liczba od 20 do 24)krewetki, deveined (Liczba od 20 do 24)4541 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.szynka wędzona w kostkachszynka wędzona w kostkach1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreopokrojony w kostkę świeży tymianekpokrojony w kostkę świeży tymianek2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwepomidor posiekany i pokrojony w kostkępomidor posiekany i pokrojony w kostkę23 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calaDo podania chleb Pita podgrzany zgodnie z instrukcją na opakowaniuDo podania chleb Pita podgrzany zgodnie z instrukcją na opakowaniu

Polecane wino: Pinot Grigio, Riesling, Sauvignon Blanc

Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc są doskonałym wyborem dla krewetek. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Loveblock Pinot Gris z oceną 4.6 z 5 wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 24 dolarów za butelkę.
Loveblock Pinot Gris
Loveblock Pinot Gris
Loveblock Pinot Gris jest blady złoty z nutami zieleni. Rocznik 2013 to wytrawny styl z kwiatowymi aromatami i nutą dojrzałego ananasa. Podniebienie odsłania gotowaną gruszkę i krwawą pomarańczę, a kończy się odrobiną cytrusów, dobrą konsystencją i bogatym dotykiem w ustach.
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia22
Magazyn