Krewetki i kiełbasa Jambalaya

Krewetki i kiełbasa Jambalaya
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów kreolski, więc dać krewetki i kiełbasa Jambalayan spróbować. Na $3.75 za porcję, dostajesz danie główne, które serwuje 8. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 40g białka, 24g tłuszczu, oraz w sumie 663 kalorie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. 48 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Mieszanka pomidorów, papryka jalapeno, kiełbasa, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 78%, co jest całkiem dobre. Spróbuj Krewetki i kiełbasa Jambalaya, Krewetki i kiełbasa Jambalaya, oraz Krewetki i kiełbasa Jambalaya dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Zobacz jak zrobić ten przepis.
2
Rozgrzać olej w dużym holenderskim piekarniku lub czarnym garnku żelaza na średnim ogniu, dodać kielbasa i saute przez 8 do 10 protokół, aż rumiane.
Składniki, których będziesz potrzebować
KielbasaKielbasa
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Szklanki Startego Sera Pepper Jack, Podzielonego4 Szklanki Startego Sera Pepper Jack, Podzielonego
3
Kielbasa wyjąć do miski i odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
KielbasaKielbasa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
4
Dodać szynkę do tego samego garnka i gotować 8 do 10 protokół, aż lekko rumiane.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przygotowana Musztarda, OpcjonalniePrzygotowana Musztarda, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
5
Wyjąć do miski z kiełbasą i odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
KielbasaKielbasa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
6
Dodaj masło, cebula, seler i papryka do tego samego garnka i saute 8 do 10 protokół, aż cebula jest przezroczysta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienko Pokrojone Filety Z Piersi Kurczaka Bez Kości I Skóry (ok.Cienko Pokrojone Filety Z Piersi Kurczaka Bez Kości I Skóry (ok.
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
7
Dodaj pomidor, czosnek, jalapeno lub cayenne, oregano, tymianek, i koncentrat pomidorowy i gotować, aż wszystkie warzywa i zioła są dobrze mieszane.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na OpakowaniuDo Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
żółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzaneżółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzane
1 łyżka Papryczki Jalapeno Pokrojonej W Cienkie Plasterki1 łyżka Papryczki Jalapeno Pokrojonej W Cienkie Plasterki
1 Plaster Boczku O Grubości 2,5 Cm, Drobno Posiekany1 Plaster Boczku O Grubości 2,5 Cm, Drobno Posiekany
Do 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, OpcjonalnieDo 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, Opcjonalnie
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę
Namoczone Wiórki Drzewne (mequite, Hikora Lub Olcha), OpcjonalnieNamoczone Wiórki Drzewne (mequite, Hikora Lub Olcha), Opcjonalnie
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
8
Dodać wywar i doprowadzić do wrzenia. Wymieszać z ryżem, dodać kiełbasę, szynkę, liście laurowe, sól, pieprz i ostry sos. Wróć do wrzenia, zmniejsz ogień do niskiego poziomu i gotuj na wolnym ogniu, pod przykryciem, przez 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
2 łyżki Stołowe Plus 1/2 Szklanki Wody, Podzielone2 łyżki Stołowe Plus 1/2 Szklanki Wody, Podzielone
6 Szklanek Niesmacznych Kostek Farszu Lub Suchego Chleba Pokrojonego W Kostkę6 Szklanek Niesmacznych Kostek Farszu Lub Suchego Chleba Pokrojonego W Kostkę
Rzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 CalaRzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 Cala
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
Groszek Goya®Groszek Goya®
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Przygotowana Musztarda, OpcjonalniePrzygotowana Musztarda, Opcjonalnie
9
Dodaj 1/4 Puchar szalotki, 1/4 Puchar pietruszki, sok z cytryny i krewetki, i dobrze wymieszać. Przykryć garnek, wyjąć go z ognia i pozostawić na parze jambalaya, przez 15 minut, przed podaniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, OczyszczoneKrewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
Cały Imbir, RozgniecionyCały Imbir, Rozgnieciony
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
10
Udekoruj pozostałymi 1/4 szklanki szalotki i 1/2 szklanki natki pietruszki, i odrobiną ostrego sosu, w razie potrzeby.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżki Stołowe Plus 1/2 Szklanki Wody, Podzielone2 łyżki Stołowe Plus 1/2 Szklanki Wody, Podzielone
Cały Imbir, RozgniecionyCały Imbir, Rozgnieciony
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego

Składniki

3słonina wieprzowasłonina wieprzowa1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreokiełbasa wieprzowa bez osłonkikiełbasa wieprzowa bez osłonki1porcja startego parmezanuBarwniki spożywcze i kolorowy cukier (opcjonalnie)Barwniki spożywcze i kolorowy cukier (opcjonalnie)2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweseler pokrojony w kostkęseler pokrojony w kostkę1Średnia żółta cebula, posiekanarosół z kurczaka, najlepiej domowej robotyrosół z kurczaka, najlepiej domowej roboty1771 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweposiekana świeża natka pietruszki, podzielonaposiekana świeża natka pietruszki, podzielona3ząbki czosnku, mieloneząbki czosnku, mielone1zielona papryka, rdzeniowana i pokrojona w kostkęzielona papryka, rdzeniowana i pokrojona w kostkę6kreskiSOS Na Ostro, opcjonalnie (zalecane: Tabasco)SOS Na Ostro, opcjonalnie (zalecane: Tabasco)1pieprz jalapeno, sadzone i mielone lub 1/2 łyżeczki cayennepieprz jalapeno, sadzone i mielone lub 1/2 łyżeczki cayenne2warzywo (np. szpinak)Rude ziemniaki, około 6 uncji każdyRude ziemniaki, około 6 uncji każdy591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweświeżo wyciśnięty sok z cytrynyświeżo wyciśnięty sok z cytryny1porcja startego parmezanusteki z nowojorskiego stripsusteki z nowojorskiego stripsu1( bakłażany)cebula pokrojona w kostkęcebula pokrojona w kostkę2warzywo (np. szpinak)pokrojone w kostkę świeże oreganopokrojone w kostkę świeże oregano1czerwona papryka, rdzeniowana i pokrojona w kostkęczerwona papryka, rdzeniowana i pokrojona w kostkę7101 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweryż długoziarnisty, płukanyryż długoziarnisty, płukany454papryka habanerokiełbasa, np. kiełbasa lub andouille, w plastrachkiełbasa, np. kiełbasa lub andouille, w plastrach1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweposiekane szalotki, podzieloneposiekane szalotki, podzielone454papryka habanerokrewetki, deveined (Liczba od 20 do 24)krewetki, deveined (Liczba od 20 do 24)454papryka habaneroszynka wędzona w kostkachszynka wędzona w kostkach1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreopokrojony w kostkę świeży tymianekpokrojony w kostkę świeży tymianek2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwepomidor posiekany i pokrojony w kostkępomidor posiekany i pokrojony w kostkę2Spód: okruszki z herbatników grahamDo podania chleb Pita podgrzany zgodnie z instrukcją na opakowaniuDo podania chleb Pita podgrzany zgodnie z instrukcją na opakowaniu

Polecane wino: Pinot Grigio, Riesling, Sauvignon Blanc

Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc są doskonałym wyborem dla krewetek. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Loveblock Pinot Gris z oceną 4.6 z 5 wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 24 dolarów za butelkę.
Loveblock Pinot Gris
Loveblock Pinot Gris
Loveblock Pinot Gris jest blady złoty z nutami zieleni. Rocznik 2013 to wytrawny styl z kwiatowymi aromatami i nutą dojrzałego ananasa. Podniebienie odsłania gotowaną gruszkę i krwawą pomarańczę, a kończy się odrobiną cytrusów, dobrą konsystencją i bogatym dotykiem w ustach.
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia22
Magazyn