Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów kreolski, więc dać krewetki i kiełbasa Jambalayan spróbować. Na $3.75 za porcję, dostajesz danie główne, które serwuje 8. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 40g białka, 24g tłuszczu, oraz w sumie 663 kalorie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. 48 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Mieszanka pomidorów, papryka jalapeno, kiełbasa, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 78%, co jest całkiem dobre. Spróbuj Krewetki i kiełbasa Jambalaya, Krewetki i kiełbasa Jambalaya, oraz Krewetki i kiełbasa Jambalaya dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Zobacz jak zrobić ten przepis.
2
Rozgrzać olej w dużym holenderskim piekarniku lub czarnym garnku żelaza na średnim ogniu, dodać kielbasa i saute przez 8 do 10 protokół, aż rumiane.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kielbasa
Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Szklanki Startego Sera Pepper Jack, Podzielonego
3
Kielbasa wyjąć do miski i odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kielbasa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
4
Dodać szynkę do tego samego garnka i gotować 8 do 10 protokół, aż lekko rumiane.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przygotowana Musztarda, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
5
Wyjąć do miski z kiełbasą i odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kielbasa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
6
Dodaj masło, cebula, seler i papryka do tego samego garnka i saute 8 do 10 protokół, aż cebula jest przezroczysta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienko Pokrojone Filety Z Piersi Kurczaka Bez Kości I Skóry (ok.
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
Dodaj pomidor, czosnek, jalapeno lub cayenne, oregano, tymianek, i koncentrat pomidorowy i gotować, aż wszystkie warzywa i zioła są dobrze mieszane.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
żółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzane
1 łyżka Papryczki Jalapeno Pokrojonej W Cienkie Plasterki
1 Plaster Boczku O Grubości 2,5 Cm, Drobno Posiekany
Do 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, Opcjonalnie
Czosnek Goya®
1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę
Namoczone Wiórki Drzewne (mequite, Hikora Lub Olcha), Opcjonalnie
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
8
Dodać wywar i doprowadzić do wrzenia. Wymieszać z ryżem, dodać kiełbasę, szynkę, liście laurowe, sól, pieprz i ostry sos. Wróć do wrzenia, zmniejsz ogień do niskiego poziomu i gotuj na wolnym ogniu, pod przykryciem, przez 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słonina Wieprzowa
2 łyżki Stołowe Plus 1/2 Szklanki Wody, Podzielone
6 Szklanek Niesmacznych Kostek Farszu Lub Suchego Chleba Pokrojonego W Kostkę
Rzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 Cala
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
Groszek Goya®
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Przygotowana Musztarda, Opcjonalnie
9
Dodaj 1/4 Puchar szalotki, 1/4 Puchar pietruszki, sok z cytryny i krewetki, i dobrze wymieszać. Przykryć garnek, wyjąć go z ognia i pozostawić na parze jambalaya, przez 15 minut, przed podaniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
Cały Imbir, Rozgnieciony
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
10
Udekoruj pozostałymi 1/4 szklanki szalotki i 1/2 szklanki natki pietruszki, i odrobiną ostrego sosu, w razie potrzeby.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżki Stołowe Plus 1/2 Szklanki Wody, Podzielone
Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc są doskonałym wyborem dla krewetek. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Loveblock Pinot Gris z oceną 4.6 z 5 wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 24 dolarów za butelkę.