Krewetki i awokado w sosie Tamaryndowym

Krewetki i awokado w sosie Tamaryndowym
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów dania głównego, więc dać krewetki i awokado w sosie tamaryndowca spróbować. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 686 kalorii, 33g białka, oraz 36 g tłuszczu każdy. Na $4.05 za porcję, ten przepis okładki 28% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 40 minut. Mieszanka thai chiles, sok z limonki, sól, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie dieta. Z łyżeczką wynik 62%, to danie jest całkiem dobre. Podobne przepisy to Krewetki I Awokado W Sosie Tamaryndowym, Grillowane krewetki z sosem Tamaryndowym, oraz Krewetki kokosowe z sosem imbirowym tamaryndowca.

Instrukcje

1
Rozgrzać olej w 1-quart ciężki rondel na umiarkowanym ogniu, aż gorące, ale nie palenie, a następnie smażyć szalotka, mieszając, aż złoty kolor, o 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzalotkaSzalotka
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Przełożyć łyżką szczelinową Na Ręczniki papierowe do osuszenia (szalotka będzie chrupiąca, gdy ostygnie). Zapas ropy.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzalotkaSzalotka
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowałyżka Szczelinowa
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
3
Miąższ tamaryndowca moczyć we wrzącej gorącej wodzie w małej misce, aż zmięknie, około 5 minut. Wymuś miazgę przez sito do miski, odrzucając ciała stałe.
Składniki, których będziesz potrzebować
Miąższ TamaryndowcaMiąższ Tamaryndowca
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SitoSito
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
4
Dodaj cukier, sos sojowy, sos rybny i 1 1/2 łyżki soku z limonki i mieszaj, aż cukier się rozpuści.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos RybnySos Rybny
Sok Z LimonkiSok Z Limonki
Sos SojowySos Sojowy
CukierCukier
1
Połowę, dół, i obrać awokado.
Składniki, których będziesz potrzebować
AwokadoAwokado
2
Pokroić w 1 1/2-calowe kawałki i wrzucić z pozostałych 1 1/2 łyżki soku z limonki w misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z LimonkiSok Z Limonki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
3
Przenieść zarezerwowany olej do 12-calowej ciężkiej patelni i podgrzać na umiarkowanie wysokim ogniu, aż gorące, ale nie palenie, następnie smażyć imbir, czosnek, chiles, i sól, stale mieszając, aż pachnące, o 30 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryka ChiliPapryka Chili
CzosnekCzosnek
ImbirImbir
SólSól
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
4
Dodaj krewetki i sauté, przewracając raz, 2 łącznie minut. Mieszać w mieszaninie tamaryndowca i gotować na wolnym ogniu, aż krewetki są po prostu gotowane przez, O 2 protokół więcej.
Składniki, których będziesz potrzebować
TamaryndTamarynd
KrewetkiKrewetki
5
Łyżka krewetek i awokado na ryżu, następnie posypać orzeszkami ziemnymi i smażoną szalotką.
Składniki, których będziesz potrzebować
AwokadoAwokado
Orzeszki ZiemneOrzeszki Ziemne
SzalotkaSzalotka
KrewetkiKrewetki
RyżRyż

Polecane wino: Pinot Grigio, Riesling, Sauvignon Blanc

Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc są doskonałym wyborem dla krewetek. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Możesz spróbować Maysaran Arsheen Pinot Gris. Recenzenci bardzo lubią to z 4.5 z 5 gwiazdek i cena około 18 dolarów za butelkę.
Maysara Arsheen Pinot Gris
Maysara Arsheen Pinot Gris
Jasny wyraz owoców z przodu, witając podniebienie nutami ściętej trawy w ciepły dzień. Wino jest zakotwiczone rześką kwasowością, ale nie tak bardzo, aby obezwładnić ulotną słodycz, która pozostawia uśmiech. Arsheen ma inteligentny, orzeźwiający charakter, który nada klarowności szeregowi przetworów z ryb, drobiu i wieprzowiny.
TrudnośćTwardy
Gotowe W40 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia21
Magazyn