Krewetki gotowane z oliwą z oliwek z zimowym Pistou
Krewetki gotowane na oliwie z zimowym Pistou to bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie przepis z 6 porcjami. Na 2,62 zł za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 238 kalorii, 7G białka, oraz 20 g tłuszczu. 2 ludzie zrobili ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka oliwy z oliwek, gałązki tymianku, liście pietruszki i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. To będzie hit w Twoim Zima wydarzenie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 76%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Krewetki gotowane z oliwą z oliwek z zimowym Pistou, Oliwa z oliwek gotowany kurczak i rzodkiewka z cytrusowym Pesto, oraz Jajka gotowane i parmezan na opiekanej Brioche z Pistou.
Instrukcje
1
Doprowadzić duży rondel z wodą do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień Perłowy
2
Dodaj liście bazylii i gotuj na wolnym ogniu 15 sekund. Używając sitka lub łyżki z rowkiem, przenieś bazylię bezpośrednio do blendera.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 średnie żółte Cebule, Obrane I Starte
1 Czerwona Cebula, Mała Kostka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
42 Czerwony Sznurek Lukrecji
3
Dodaj 1 łyżeczkę grubej soli do wody w tym samym rondlu i doprowadzić do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól Gruboziarnista
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień Perłowy
4
Dodać marchew i gotować 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słonina Wieprzowa
5
Dodać brokuły i kalafior, i gotować, aż wszystkie warzywa będą miękkie, o 5 minut dłużej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Całe Dojrzałe Oliwki
żółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzane
1 (14 Uncji) Puszka Bulionu Z Kurczaka
6
Drenaż. Za pomocą łyżki szczelinowej, przenieść warzywa do miski z lodowatą wodą i odstawić do ostygnięcia.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzane
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
7
Dobrze spuścić.
8
Dodać warzywa, bulion warzywny, fasolę żurawinową, pietruszkę i 1/4 szklanki oleju do bazylii w blenderze. Puree, aż będzie gładkie, czasami zeskrobując boki blendera gumową szpatułką.
Składniki, których będziesz potrzebować
Fasola żurawinowa
Pietruszka Drobno Posiekana Do Dekoracji
żółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzane
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
1 Czerwona Cebula, Mała Kostka
Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji
4 Duże Precle Oblane Jogurtem
9
Przenieść pistou do średniej miski i doprawić do smaku solą i pieprzem. DO AHEAD Pistou może być wykonany 1 dzień wcześniej. Kryj się i wyluzuj. Przed podaniem przepłukać w kuchence mikrofalowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Suszony Oregano, 1/3 Pełnej Dłoni
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
10
Do ciężkiego dużego rondla wlać 3 szklanki oliwy i dodać gałązki tymianku. Podłącz termometr do głębokiego smażenia z boku rondla i podgrzewaj olej na średnim ogniu, aż termometr zarejestruje się między 74° a180.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posiekany świeży Tymianek Lub 1-1/2 łyżeczki Suszonego Tymianku, Podzielone
Steki Z Nowojorskiego Stripsu
Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju Sezamowego
Biały Jęczmień Perłowy
11
Krewetki posypać solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
12
Dodaj krewetki do gorącego oleju i kłusować tylko do krewetki są nieprzezroczyste w centrum, Regulacja ciepła do utrzymania temperatury między 74° i180, o 8 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
Cienki-
13
Przenieś krewetki do ręczników papierowych, aby osuszyć.Rozgrzany pistou podzielić na 4 lub 6 talerzy. Top pistou z gotowanymi krewetkami i podawać.
Krewetki świetnie komponują się z Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Możesz spróbować Zind-Humbrecht Clos Windsbuhl Vendange tardive Pinot Gris. Recenzenci bardzo to lubią z oceną 5 z 5 gwiazdek i ceną około 99 dolarów za butelkę.