Krewetki Chipotle

Krewetki Chipotle
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów dania głównego, więc dać Chipotle krewetki spróbować. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 38g białka, 14g tłuszczu, oraz w sumie 462 kalorie. Ten przepis służy 4. Na 4,16 zł za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis od Allrecipes ma 28 fanów. Udaj się do sklepu i odebrać masło, papryka chipotle w sosie adobo, czosnek, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Aby wykorzystać wytrawne czerwone wino, można śledzić to danie główne z Brownies Pinot Noir jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i pescatariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 58%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Krewetki Chipotle, Krewetki Chipotle, oraz Pomarańcza-Krewetki Chipotle dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Ryż i wodę umieścić w średnim rondlu i doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień do niskiej, przykryć i gotować 20 minut, lub aż ryż jest miękki i woda jest wchłaniana.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
RyżRyż
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Roztopić masło na patelni na średnim ogniu. Wymieszać czosnek i gotować około 30 sekund. Wymieszać w czerwonym winie, sos Worcestershire, papryka chipotle w sosie adobo, i sól.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chipotle Z Puszki Chiles W AdoboChipotle Z Puszki Chiles W Adobo
Sos WorcestershireSos Worcestershire
Czerwone WinoCzerwone Wino
MasłoMasło
CzosnekCzosnek
SOSSOS
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
3
Wymieszać w krewetki, i gotować 5 minut, lub aż nieprzezroczyste.
Składniki, których będziesz potrzebować
KrewetkiKrewetki
4
Podawać na ugotowanym ryżu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ryż GotowanyRyż Gotowany

Polecane wino: Pinot Grigio, Riesling, Sauvignon Blanc

Krewetki świetnie komponują się z Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Jean Biecher Pinot Gris z 4.9 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 18 dolarów za butelkę.
Jean Biecher Pinot Gris
Jean Biecher Pinot Gris
Ten Pinot Gris ma piękny żółto-złoty kolor. Bogaty w aromatyczną złożoność Pinot Gris może ujawnić typowo dymne nuty, a także pyszne aromaty suszonych owoców, moreli, miodu, wosku pszczelego i piernika. To obszerne i mięsiste wino jest podtrzymywane przez zachwycające napięcie, które nadaje winu pełnowartościową strukturę. Wykończenie jest długie i dobrze wyważone.mają szlachetną, aksamitną konsystencję, czasem z gładkimi i jedwabistymi niuansami.Dzięki bogactwu ekspresji Pinot Gris ma naturalną śmiałość, którą można dopasować do dań Zwykle do czerwonych win. Z nutą ziemistego i zadymionego runa, Pinot Gris d ' Alsace świetnie pasuje do smażonych na patelni grzybów girolle, risotto z borowikami.
TrudnośćŚredni
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia9
Magazyn