Krewetki Chipotle
Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny, przyjazny dla fodmap i pescatarian przepis ma 37 kalorii, 3G białka, oraz 1g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 45 i kosztuje 27 centów za porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Mieszanka krewetek, ryż, liście tymianku i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 17%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Krewetki Chipotle, Chipotle Shrimp Cups, oraz Grillowane Krewetki Chipotle dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wlać 1/4 szklanki opatrunku na połączone krewetki i czerwoną paprykę w płytkim naczyniu lub zamykanej plastikowej torbie; danie pokrywy lub worek uszczelniający. Przechowywać w lodówce 15 minut do marynaty.
Usuń krewetki i czerwoną paprykę z marynaty; wyrzucić marynatę.
Umieścić paprykę chipotle, sos pomidorowy i tymianek w blenderze lub pojemniku robota kuchennego; przykryć. Dobrze się mieszają.
Wlać pozostałe 1/4 Puchar dressing na dużej patelni.
Dodaj mieszaninę krewetek; gotować na średnim ogniu 3 protokół, często mieszając.
Usuń mieszaninę krewetek z patelni; odstawić. Zwiększ ciepło do średniej-wysokiej.
Dodaj mieszankę papryki chipotle do patelni; gotować 5 protokół, często mieszając.
Dodaj mieszaninę krewetek; gotować i mieszać dodatkowe 2 minut lub aż krewetki są gotowane przez.
Polecane wino: Pinot Grigio, Riesling, Sauvignon Blanc
Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc to moje najlepsze propozycje na krewetki. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Jedno wino, którego możesz spróbować to Mark West Pinot Grigio. Ma 4,5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 13 dolarów.
![Mark West Pinot Grigio]()
Mark West Pinot Grigio
Ostre i czyste wino z miodem miodowym, owocami pestkowymi i cytrusami o subtelnym, czystym, utrzymującym się wykończeniu.Spróbuj połączyć stare dobre ryby z frytkami, letnie sałatki i parowane małże przez tuzin...albo dziesiątki.