Krewetki Bazyliowe

Krewetki Bazyliowe
Krewetki bazyliowe wymagają około 30 minut od początku do końca. Ten bezglutenowy, pierwotny i pescatarian przepis służy 2 i kosztuje 80 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 145 kalorii, 5G białka, oraz 13g tłuszczu. Jedna osoba cieszyła się, że spróbowała tego przepisu. Udaj się do sklepu i podnieś masło, sok z cytryny, bazylię i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Przynosi ci smak domu. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 15%. Ten wynik nie jest tak spektakularny. Podobne przepisy obejmują Czosnek bazylia krewetki z Penne w pikantnej bazylii Marinara, Tajska Krewetka Bazyliowa z ryżem Bazyliowo-kokosowym, oraz Tajska Bazylia Krewetki.

Instrukcje

1
W małej misce wymieszaj bazylię, olej, masło, musztardę, sok z cytryny, czosnek, sól i pieprz.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
1 Szalotka, Starta Lub Posiekana1 Szalotka, Starta Lub Posiekana
Ogórek Angielski, Obrany, Pozbawiony Nasion I Pokrojony W Cienkie PlasterkiOgórek Angielski, Obrany, Pozbawiony Nasion I Pokrojony W Cienkie Plasterki
Bita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami OpcjonalnieBita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami Opcjonalnie
Pęczek świeżego Szpinaku (okPęczek świeżego Szpinaku (ok
1 Czerwona Cebula, Mała Kostka1 Czerwona Cebula, Mała Kostka
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
2
Wlej 3 łyżki stołowe do małej zamykanej plastikowej torebki; dodaj krewetki. Uszczelnij worek i obróć, aby pokryć; odstawić w temperaturze pokojowej na 15-20 minut. Odłóż pozostałą marynatę na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
Potrójne, PrzyciętePotrójne, Przycięte
1/2 łyżeczki Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)1/2 łyżeczki Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowa Starta Skórka Z Limonki, OpcjonalnieDodatkowa Starta Skórka Z Limonki, Opcjonalnie
3
Odcedź i wyrzuć marynatę. Nawlecz krewetki na dwa metalowe lub namoczone drewniane szpikulce. Grilluj pod przykryciem na średnim ogniu przez 2-3 minuty z każdej strony lub do momentu, gdy krewetki zmienią kolor na Różowy, od czasu do czasu polewając zarezerwowaną marynatą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Potrójne, PrzyciętePotrójne, Przycięte
1/2 łyżeczki Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)1/2 łyżeczki Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szaszłyki DrewnianeSzaszłyki Drewniane
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne

Polecane wino: Sauvignon Blanc, Riesling, Pinot Grigio

Sauvignon Blanc, Riesling i Pinot Grigio to świetny wybór dla krewetek. Te chrupiące białe wina dobrze komponują się z krewetkami przygotowanymi na różne sposoby, grillowanymi, smażonymi lub w sosie czosnkowym. Jednym z win, które można spróbować, jest pojedyncza Winnica Sauvignon Blanc z 1865 roku. MA 4,2 na 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 15 dolarów.
1865 Pojedyncza Winnica Sauvignon Blanc
1865 Pojedyncza Winnica Sauvignon Blanc
Genialny, blady, prawie przezroczysty żółty z zielonkawymi odcieniami. Bardzo elegancki, Ten Sauvignon Blanc wyróżnia się świeżością i intensywnością, szczególnie oznaczoną jako owoce cytrusowe, takie jak grejpfrut, białyszparagi, groszek, nuty mineralne i nuta papryczki chili. To wino jest świeże, owocowe, o niesamowitym ciele, mineralne, o silnej kwasowości i długim finiszu. Idealny do towarzyszących ostryg, kraba pająka i wszystkich rodzajów owoców morza.
TrudnośćNormalny
Gotowe W30 m.
Porcje2
Ocena Zdrowia0
Magazyn