Nigdy nie można mieć zbyt wiele meksykańskich przepisów, więc dać krewetki Quesadillan spróbować. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 44g białka, 43g tłuszczu, oraz w sumie 709 kalorii. Ten przepis służy 1. Na $3.97 za porcję, ten przepis okładki 29% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz średnio-małe krewetki, tortille z mąki, awokado i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Kilka osób naprawdę lubi tę przystawkę. 555 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jest on dostarczany przez proste przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 25 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za pescatarian dieta. Ogólnie ten przepis zarabia improvable spoonacular wynik z 0%. Krewetki i chorizo Quesadilla, Krewetki Krewetki Quesadilla, oraz Krewetki & Jalapeno Quesadilla są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
1
Marynować krewetki: wrzucić krewetki w małej misce z 1/4 łyżeczka chipotle proszku lub chile proszku, szczypta soli, szczypta pieprzu, i łyżka limonki lub soku z cytryny.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Suszonego Oregano, Plus Więcej Do Posypania
Umieść jedną mąkę tortilla na patelni. Odwróć tortillę kilka razy, 10 sekund między rzutami. Kieszenie powietrzne powinny zacząć tworzyć się w tortilli.
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Quesadilla świetnie komponuje się z Pinot Noir, Riesling i musującym rosé. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Jedno wino, którego możesz spróbować to Cuvaison Pinot Noir. Ma 4,8 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 29 dolarów.