Kremowy Wypiek Floretowy
Kremowy wypiek Floretowy to Wegetariańskie przystawka. Jedna porcja zawiera 133 kalorie, 4G białka, oraz 10 g tłuszczu. Na 54 grosze za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 12. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jeśli masz pieprz, mąkę, pół na pół śmietanę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 39%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Swiss-Almond Floret Bake, Wild Rice Floret Bake, oraz Swiss-Almond Floret Bake-Taste Of Home dla podobnych receptur.
Instrukcje
W rondlu przynieś 1. wody do wrzenia; dodać kalafior. Zmniejszyć ogień; przykryć i gotować na wolnym ogniu przez 10-12 minut lub aż ostry-przetargu.
W innym rondlu przynieś 1. wody do wrzenia; dodać brokuły. Zmniejszyć ogień; przykryć i gotować na wolnym ogniu przez 8-10 minut lub aż ostry-przetargu.
Warzywa odcedzić i spłukać zimną wodą.
Masło rozpuścić w rondlu. Wymieszać z mąką, aż będzie gładka. stopniowo dodawać śmietanę. Doprowadzić do wrzenia; gotować i mieszać przez 2 minuty lub aż zgęstnieje. Wymieszać ze skórką pomarańczową, solą, gałką muszkatołową i pieprzem.
Ułóż kalafior i brokuły w naprzemiennych rzędach w 3-qt. lub 13-in. x 9-po. naczynie do pieczenia. Top z sosem śmietanowym i serem.
Piec, odsłonięty, w temperaturze 325° przez 20-25 minut lub do ogrzania.