Kremowy Tom Yam Kung (tajska gorąca i kwaśna zupa z krewetkami)

Kremowy Tom Yam Kung (tajska gorąca i kwaśna zupa z krewetkami)
Przepis kremowy Tom Yam Kung (Thai Hot And Sour Soup with Shrimp) jest gotowy w około 15 minut i jest zdecydowanie spektakularny bezglutenowe i pescatariańskie opcja dla miłośników azjatyckiego jedzenia. Ten przepis sprawia, że 2 porcje z 473 kalorie, 62g białka, oraz 14g tłuszczu każdy. Na $10.2 za porcję, ten przepis okładki 39% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Sprawdza się jako drogie danie główne dla Jesień. 277 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Mieszanka sosu rybnego, lekko pakowane liście kolendry, bulion wieprzowy, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak smaczne. Aby zużyć odparowane mleko, możesz podążać za tym daniem głównym z Koktajl Mleczny Z Awokado jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 95%. Ten wynik jest niesamowity. Podobne przepisy to Tom Yum Goong (tajska gorąca i kwaśna zupa z krewetek), Zupa gorąco-kwaśna, oraz Gorąca i kwaśna zupa krewetkowa z makaronem i tajskimi ziołami.

Instrukcje

1
W średnim rondlu doprowadzić bulion do bardzo delikatnego wrzenia na średnim ogniu. Wyreguluj temperaturę tak, aby ciecz ledwo się gotowała.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, OpcjonalnieDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
2
Dodaj trawę cytrynową, galangal i liście wapna kaffir do bulionu; nadal monitorować temperaturę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Liście Limonki KaffirLiście Limonki Kaffir
Eliksir GEliksir G
GalangalGalangal
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, OpcjonalnieDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
3
Dodać grzyby i wymieszać z Nam Prik Pao.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych
4
Dodać sos rybny, a następnie pokruszone chili.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos RybnySos Rybny
6 Pomidorów Obranych I Posiekanych6 Pomidorów Obranych I Posiekanych
5
Ponieważ rosół delikatnie się gotuje, obniż krewetki do niego. Podgrzej trochę ciepło, aby rosół był stabilnie gotowany na wolnym ogniu. Gotować, mieszając od czasu do czasu, aż krewetki się lekko ujędrnić, o 1 minuta.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, OpcjonalnieDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
6
Dodajemy mleko, gotujemy aż się ugotujemy i odstawiamy od ognia. Zupę doprawiamy sokiem z limonki i sosem rybnym do smaku. Wymieszać liście kolendry i podawać.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeża Kolendraświeża Kolendra
Sos RybnySos Rybny
Lekko Rozgniecione Awokado HassLekko Rozgniecione Awokado Hass
Banany Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/4 CalaBanany Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/4 Cala
(dostosuj Według Własnego Gustu)(dostosuj Według Własnego Gustu)
TrudnośćNormalny
Gotowe W15 m.
Porcje2
Ocena Zdrowia45
Magazyn