Kremowy serowy brukselka Au Gratin
Kremowy serowy brukselka Au Gratin może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 8. Jedna porcja zawiera 285 kalorii, 14g białka, oraz 18g tłuszczu. Na 1,27 zł za porcję, ten przepis okładki 22% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Ten przepis z Kraft Recipes ma 1 fanów. Mieszanka sera cheddar, masło, krakersy ritz i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 61%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Serowa Zapiekanka Z Brukselki, Cheesy Low Carb Brussels Sprouts & Radicchio Gratin, oraz Kremowa Zapiekanka Z Brukselki.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 177°. brukselkę ugotuj we wrzącej osolonej wodzie 6 min. albo do przetargu. W międzyczasie roztopić masło w dużym rondlu na średnim ogniu. Mąkę wymieszać trzepaczką. Stopniowo dodawać mleko, mieszając, aż do dobrego wymieszania po każdym dodaniu. Doprowadzić do wrzenia, stale mieszając. Zmniejszyć ciepło do niskiego poziomu; gotować na wolnym ogniu od 3 do 5 min. lub aż zgęstnieje, stale mieszając.
Zdjąć z ognia. Wymieszać z serem i gałką muszkatołową.
Dodać do sosu serowego; lekko wymieszać. Łyżkę do natłuszczonego naczynia do pieczenia 13x9 cali; posypać okruchami krakersów.
Piec 35-40 min. lub do góry jest złotobrązowy.