Łosoś zapiekany z sosem imbirowo-limonkowym i orzeszkami ziemnymi
Łosoś zapiekany z sosem imbirowo-limonkowym i orzeszkami ziemnymi może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny i pescatariański przepis ma 466 kalorii, 38g białka, oraz 28g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4. Na $4.89 za porcję, ten przepis Pokrowce 30% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz thai bird chiles, filety z łososia, czosnek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć olej roślinny, można śledzić to danie główne z Tort Kawowy Z Jagodami # SundaySupper jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 25 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 79%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Łosoś smażony w miodzie z sosem limonkowym z rumianym masłem-najlepszy łosoś jaki jadłem, Łososia zapiekanego z sosem wiśniowo-imbirowym, oraz Patelnia Pieczony łosoś z kremowym sosem Cilantro Lime dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać olej roślinny na dużej patelni nieprzywierającej na umiarkowanym ogniu. Gotować filety z łososia (2 sztuki na raz), aż będą złote i Gotowe, 3 do 4 minut z każdej strony, w zależności od grubości. Około 2 minut przed łososia jest gotowy, dodać plastry czosnku do oleju do smaku ryby. (Jeśli filety są grube, przykryj i gotuj kilka minut dłużej.)
Łososia i czosnek wyjąć i osuszyć na papierowych ręcznikach.
Połącz ogórek z bazylią w małej misce.
Umieść niewielką ilość mieszanki ogórka na poszczególnych talerzach. Ułożyć filet z łososia na wierzchu i udekorować mieszaniną ogórka i posypać kilka kawałków ugotowanego czosnku na wierzchu.
Skropić 2 łyżkami sosu imbirowo-limonkowego, polać orzeszkami ziemnymi i podawać natychmiast.
Połączyć czosnek, chiles, cukier, imbir, sos rybny, sok z limonki, i wody w małej misce i dobrze wymieszać.
Niech smaki rozwijać odstawiając SOS bok na 30 minut przed podaniem.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Łosoś można łączyć z Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Tyler Winery Santa Barbara County Chardonnay z oceną 4.1 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 30 dolarów za butelkę.
Tyler Winery Santa Barbara County Chardonnay
Rok 2015 przyniósł najwcześniejszy rocznik dekady. Po dużych rocznikach 2013 i 2014 i ciągłej suszy, winorośle wydały ułamek owoców niż w poprzednich dwóch latach. Były one w dół około 30% ogólnej, ale wynik był wyjątkowa jakość i głębokie, mocne wina z wielką kwasowość. Cytrusy, anyż, sól fizjologiczna i energetyczna.