Kremowy Pudding Ryżowy Basmati
Ten przepis służy 8. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 24g tłuszczu, oraz w sumie 334 kalorie. Na 52 grosze za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz śmietanę do bicia, sól, mascarpone i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 14%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Budyń ryżowy Basmati z prażonym kokosem, Ryż Basmati - jak gotować ryż Basmati, oraz Kremowy Pudding Ryżowy dla podobnych receptur.
Instrukcje
W 2-do 3-quart patelni na dużym ogniu, doprowadzić ryż, kardamon, sól, i 1 1/2 szklanki wody do wrzenia. Niższe ciepło, aby utrzymać gotować na wolnym ogniu, przykryć i gotować, aż woda zostanie wchłonięta i ryż jest miękki, 20 do 25 minut. Puch widelcem, przykryć i ostudzić do temperatury pokojowej. Wyrzucić kapsułki kardamonu.
W misce wymieszaj śmietanę, cukier, mascarpone i wodę różaną (jeśli używasz). Mieszankę ubijać mikserem elektrycznym ze średnią prędkością, aż zgęstnieje.
Wymieszać z ryżem. Łyżka do ośmiu misek lub szklanek deserowych. Przykryć i schłodzić do ostygnięcia, co najmniej 1 godzinę. Tuż przed podaniem posypać posiekanymi pistacjami.