Kremowy pasternak & squash bake

Kremowy pasternak & squash bake
Kremowy pasternak & squash bake trwa około 1 godzina i 40 minut od początku do końca. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 10g białka, 4G tłuszczu, oraz w sumie 145 kalorii. Ten przepis służy 8. Na 86 centów za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 209 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz dzbanek i 142 ml śmietany, gruyère, pasternak i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić już dziś. Świetnie sprawdza się jako przystawka. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i pierwotne dieta. Z łyżeczką wynik 80%, to danie jest niesamowite. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Swede & pasternak piec, Zupa Z Dyni - Pasternaku, oraz Pasternak miodowo-musztardowy z ziemniakami.

Instrukcje

1
Na małą patelnię ułożyć śmietanę, cebulę lub szalotkę i gałązkę tymianku. Powoli podgrzać do temperatury poniżej wrzenia, następnie zdjąć z ognia i pozostawić do ostygnięcia. Szczep, odrzucając cebulę i tymianek.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina
10 Do 20 Kropli Czerwonego Barwnika Spożywczego10 Do 20 Kropli Czerwonego Barwnika Spożywczego
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
2
Piekarnik do 160C / wentylator 140C / Gaz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego
3
Spód i boki zapiekanego naczynia o wymiarach około 20 cm x 30 cm natrzeć masłem. Obrać pasternak i przyciąć końce. Obrać i zgarnąć nasiona z dyni. Warzywa pokroić cienko.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 łyżeczki Przygotowanego Chrzanu, Odsączonego1-1/2 łyżeczki Przygotowanego Chrzanu, Odsączonego
Oliwa Z Oliwek Do TostówOliwa Z Oliwek Do Tostów
1 Szklanka Posiekanej Cebuli1 Szklanka Posiekanej Cebuli
Nóż Do ObieraniaNóż Do Obierania
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek
4
W naczyniu układamy pasternak i dynię, polewamy natłuszczoną śmietaną, następnie rozsypujemy listkami tymianku i gruyre.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
Oliwa Z Oliwek Do TostówOliwa Z Oliwek Do Tostów
Nóż Do ObieraniaNóż Do Obierania
10 Do 20 Kropli Czerwonego Barwnika Spożywczego10 Do 20 Kropli Czerwonego Barwnika Spożywczego
5
Piec przez 1 godzinę, aż złoty i widelec przesuwa się łatwo do warzyw.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 40 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia16
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn