Kremowy ogórek z gravadlaxem
Jeśli chcesz dodać więcej pescatarian przepisy do twojego pudełka z przepisami, kremowy ogórek z gravadlaxem może być przepis, który powinieneś wypróbować. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 234 kalorie, 18g białka, oraz 14g tłuszczu każdy. Na 4,54 zł za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Najlepiej sprawdza się jako danie główne i odbywa się w mniej więcej 25 minut. 22 osoby były zadowolone, że spróbowały tego przepisu. Ten przepis z BBC Good Food wymaga brązowego chleba i masła, żarówki kopru włoskiego, gravadlax i koperku. Kilka osób naprawdę lubiło to skandynawskie danie. Z łyżeczką wynik 36%, to danie jest raczej złe. Użytkownicy, którym podobał się ten przepis, lubili również Gravadlax, Gravadlax temptation, oraz Łosoś suszony cytrusami gravadlax.
Instrukcje
Obierz naprzemienne paski skóry z ogórka i podziel wzdłuż na połowę. Posiekaj nasiona łyżeczką, pokrój ogórek pod kątem, a następnie umieść w durszlaku lub sitku ustawionym nad miską.
Usunąć zewnętrzną warstwę kopru włoskiego i ćwiartować żarówkę.
Odciąć rdzeń, a następnie pokroić Koper tak drobno, jak to możliwe. Koper włożyć do ogórka, obficie doprawić solą, następnie pozostawić do maceracji na 10 min.
Gdy warzywa zostaną solone, spróbuj kawałka ogórka. Jeśli jest zbyt słony, daj im płukanie. Ale jeśli jest w porządku, po prostu ściśnij je delikatnie. W osobnej misce wymieszać śmietanę, ocet, musztardę i koperek i doprawić mielonym czarnym pieprzem. Wrzucić warzywa do kremowego dressingu i podawać z kilkoma plastrami gravadlax, posypką koperku i trochę maślanego brązowego chleba.