Kremowy Mus Z Kurczaka I Wątroby
Kremowy mus z kurczaka i wątroby może być tylko Morze Śródziemne przepis, którego szukasz. Ten bezglutenowy i pierwotny przepis służy 8 i kosztuje 1,33 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 421 kalorii, 20g białka, oraz 35 g tłuszczu. Ten przepis z jedzenia i wina ma 1 fanów. Mieszanka masła, szalotki, sól koszerna i pieprz, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 77%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Pasztet z wątroby-Jedwabny i kremowy mus z wątróbki drobiowej, Mus Z Wątróbki Drobiowej, oraz Mus Z Wątróbki Drobiowej dla podobnych receptur.
Instrukcje
Na dużej patelni, gotować nasiona gorczycy na umiarkowanie wysokim ogniu, aż tosty, o 1 minutę.
Rozgrzać 4 łyżki masła na patelni.
Dodać szalotki i gotować na umiarkowanym ogniu, aż zmiękną.
Dodać wątróbki, doprawić solą i pieprzem i gotować, aż ledwo różowy wewnątrz, o 8 protokół.
Dodaj koniak i gotuj na wolnym ogniu przez 1 minutę.
Zeskrobać do robota kuchennego; ostudzić.
Dodać 1 1/2 patyczki masła do wątroby i puree, aż będzie gładka.
Przenieść do miski. Wsypać 3 łyżeczki gorczycy, 3 łyżki natki pietruszki i 8 pokrojonych w plasterki kaparówek i doprawić po 1/2 łyżeczki soli i pieprzu.
Mus rozłóż w 6-szklankowym naczyniu sufletowym i polej pozostałą natką pietruszki, ziarnami gorczycy i jagodami kapara.
W małej misce delikatnie rozpuść pozostałe 4 łyżki masła w kuchence mikrofalowej. Usuń piankę z powierzchni. Łyżka klarownego masła równomiernie na musie, pozostawiając mleko stałe; przechyl, aby rozprowadzić masło. Przykryć i przechowywać w lodówce na noc.
Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio
Włoski działa naprawdę dobrze z Chianti, Trebbiano i Verdicchio. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Castellani Chianti Annata z 4.6 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 14 dolarów za butelkę.
![Castellani Chianti Annata]()
Castellani Chianti Annata
Jasny rubinowy czerwony kolor. Nos jest intensywny i owocowy z fioletowym zapachem i lekką nutą wiśni i czerwonej porzeczki. Podniebienie jest suche i zrównoważone, lekko garbnikowe, które zamienia się w aksamitną miękkość.Dobrze komponuje się z pysznymi makaronami do pikantnych dań z makaronu. Idealny do pieczenia, steków i grillowanej cielęciny.Mieszanka: 90% Sangiovese, 10% Ciliegiolo