Kremowy Kurczak z pieczarkami
Kremowy kurczak i grzyby mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 372 kalorie, 36g białka, oraz 11g tłuszczu. Ten przepis służy 6. Na 2,68 zł za porcję, ten przepis okładki 27% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Udaj się do sklepu i odbierz szalotkę, mąkę, creme fraiche i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć mąkę, możesz podążać za tym daniem głównym z Tarta jabłkowa z sosem karmelowym jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 65%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Kremowy Kurczak z pieczarkami, Kurczak Z Kremowymi Pieczarkami, oraz Kremowy Kurczak z pieczarkami z ryżem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połącz bulion z kurczaka, wodę, cebulę, gałązki tymianku i łodygę selera w rondlu.
Dodać kurczaka; doprowadzić do gotowanego na wolnym ogniu. Dusić delikatnie przez 15 minut lub aż kurczak jest gotowy.
Wyjąć kurczaka z patelni; ostudzić. Shred chicken. Odcedzić płyn do gotowania przez sito nad miską, rezerwując 1 szklankę płynu do gotowania; zachować pozostałą płyn do gotowania do innego użycia. Wyrzucić ciała stałe.
Rozgrzać patelnię na średnim ogniu.
Dodaj oliwę z oliwek, szalotki, i czosnek; smażyć 1 minutę, często mieszając.
Dodaj grzyby cremini, sól koszerna, i czarny pieprz; smażyć 3 protokół.
Dodaj wino; gotuj, aż płyn odparuje. Wymieszać z mąką; gotować 1 minutę. Wymieszać z przygotowanym płynem do gotowania; doprowadzić do wrzenia. Gotować 1 minutę.
Zdjąć z ognia; wymieszać z kurczakiem i crme frache.
Podawać na tosty chleb kromki.