Kremowy Flan

Kremowy Flan
Kremowy Flan może być dobrym przepisem, aby rozwinąć pudełko z przepisem na deser. Ten bezglutenowy przepis służy 2 i kosztuje 66 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 8G białka, 0g tłuszczu, oraz w sumie 129 kalorii. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Jeśli masz cukier, vanillan ekstrakt, cukier, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Ten przepis jest typowy dla kuchni europejskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ogólnie ten przepis zarabia całkiem dobry spoonacular wynik 50%. Spróbuj Kremowy Flan, Kremowy Flan Jagodowy, oraz Kremowy Flan Lawendowy dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
W małym rondelku umieścić 2 łyżeczki cukru. Gotować na średnim ogniu, stale mieszając, 2 minuty lub aż cukier stopi się i zmieni kolor na jasnobrązowy. Szybko wlać gorącą mieszaninę równomiernie do 2 (6-uncji) kubków kremu pokrytych sprayem do gotowania, przechylając, aby pokryć DNA filiżanek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do GotowaniaSpray Do Gotowania
BudyńBudyń
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Połączyć mleko i pozostałe składniki; wlać równomiernie do kubków kremu.
Składniki, których będziesz potrzebować
BudyńBudyń
MlekoMleko
3
Umieść kubki kremu w 8-calowej kwadratowej patelni; dodaj gorącą wodę do patelni na głębokość 1 cala.
Składniki, których będziesz potrzebować
BudyńBudyń
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
4
Piec w temperaturze 325 przez 1 godzinę i 20 minut lub do częściowego ustawienia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
5
Wyjmij kubki kremu z wody i pozostaw do ostygnięcia na stojaku z drutu. Przykryć i schłodzić 2 godziny. Aby podawać, poluzuj krawędzie kremów nożem; Odwróć na talerze do serwowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
BudyńBudyń
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Stojak Na DrutyStojak Na Druty
NóżNóż

Polecane wino: Tempranillo, Albarino, Grenache

Hiszpański działa bardzo dobrze z Tempranillo, Albarino i Grenache. Łącząc wino z daniami kuchni hiszpańskiej, dlaczego nie kierować się zasadą "co rośnie razem idzie razem"? Polecamy albariño do białego wina i garnachan i tempranillo do czerwonego. Możesz spróbować Sangre de Toro Tempranillo. Recenzenci bardzo lubią to z 4.5 z 5 gwiazdek i cena około 9 dolarów za butelkę.
Sangre de Toro Tempranillo
Sangre de Toro Tempranillo
Wino pełne charakteru i jest zarówno mocne, jak i eleganckie. Delikatne aromaty kwiatowe na tle bardzo dojrzałych owoców, dębu i trufli. Jego taniny mają owocową, mięsistą strukturę, która ewoluuje w aksamitne akcenty dymu i przypraw nabytych podczas starzenia.Idealny do mięs, paelli i do kremowych serów.
TrudnośćŚredni
Gotowe W45 m.
Porcje2
Ocena Zdrowia11
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn