Kremowy Flan
Kremowy Flan może być dobrym przepisem, aby rozwinąć pudełko z przepisem na deser. Ten bezglutenowy przepis służy 2 i kosztuje 66 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 8G białka, 0g tłuszczu, oraz w sumie 129 kalorii. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Jeśli masz cukier, vanillan ekstrakt, cukier, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Ten przepis jest typowy dla kuchni europejskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ogólnie ten przepis zarabia całkiem dobry spoonacular wynik 50%. Spróbuj Kremowy Flan, Kremowy Flan Jagodowy, oraz Kremowy Flan Lawendowy dla podobnych receptur.
Instrukcje
W małym rondelku umieścić 2 łyżeczki cukru. Gotować na średnim ogniu, stale mieszając, 2 minuty lub aż cukier stopi się i zmieni kolor na jasnobrązowy. Szybko wlać gorącą mieszaninę równomiernie do 2 (6-uncji) kubków kremu pokrytych sprayem do gotowania, przechylając, aby pokryć DNA filiżanek.
Połączyć mleko i pozostałe składniki; wlać równomiernie do kubków kremu.
Umieść kubki kremu w 8-calowej kwadratowej patelni; dodaj gorącą wodę do patelni na głębokość 1 cala.
Piec w temperaturze 325 przez 1 godzinę i 20 minut lub do częściowego ustawienia.
Wyjmij kubki kremu z wody i pozostaw do ostygnięcia na stojaku z drutu. Przykryć i schłodzić 2 godziny. Aby podawać, poluzuj krawędzie kremów nożem; Odwróć na talerze do serwowania.