Kremowe tetrazzini z indyka
Zapomnij o wychodzeniu na miasto i zamawianiu jedzenia na wynos za każdym razem, gdy masz ochotę na amerykańskie jedzenie. Spróbuj zrobić kremowe tetrazzini z indyka w domu. Jedna porcja tego dania zawiera około 18 g białka , 20 g tłuszczu i łącznie 408 kalorii . Ten przepis służy 10 porcjom i kosztuje 1,03 USD za porcję. Tylko nielicznym osobom to danie główne naprawdę smakowało. Udaj się do sklepu i kup sos pieprzowy, linguine, grzyby i kilka innych rzeczy, które przygotujesz dzisiaj. Ten przepis z Taste of Home ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godziny i 5 minut . Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 44% . Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj kremowego risotto z wędzoną kiełbasą z indyka , indyka BLT z kremową musztardą Dijon i zwodniczo niekremową kremową sałatką coleslaw, aby poznać podobne przepisy.
Instrukcje
Gotować makaron według wskazówek na opakowaniu. W dużym rondlu rozpuść masło na średnim ogniu. Wymieszaj mąkę, sól, pieprz i cayenne, aż masa będzie gładka. Stopniowo dodawaj bulion. Doprowadzić do wrzenia; gotować i mieszać przez 2 minuty lub do momentu, aż zgęstnieje.
Zdejmij z ognia; wymieszać ze śmietaną.
Odcedź linguine; dodaj 2 szklanki sosu i wymieszaj.
Przenieść do natłuszczonej formy o średnicy 13 cali. x 9 cali naczynie do pieczenia. Zrób wgłębienie na środku makaronu, tworząc przestrzeń o wymiarach około 6 cali x 4 cale.
Do pozostałego sosu dodać indyka, pieczarki, pimientos, natkę pietruszki i sos pieprzowy; Dobrze wymieszać.
Przykryj i piecz w temperaturze 350° przez 30 minut. Odkryć; piec 20-30 minut dłużej lub do momentu, aż masa zacznie się pienić i będzie lekko podgrzana.