Kremowe Pappardelle z porami i boczkiem
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj kremowego Pappardelle z porami i boczkiem. Jedna porcja zawiera 570 kalorii, 15g białka, oraz 31 g tłuszczu. Ten przepis służy 6. Na 1,08 zł za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz masło, boczek, oliwę z oliwek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 45%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Kremowe Pappardelle z porami i boczkiem, Kremowy Butternut, boczek i Por Pappardelle, oraz Pappardelle z łososiem i porami.
Instrukcje
Rozgrzać olej i masło w dużym ciężkim garnku overmedium ciepła.
Dodać boczek i gotować, mieszającczęsto, aż tłuszcz zostanie wytopiony i bekon jestkryzys, 5-8 minut.
Dodaj pory i przyprawy z solą. Zwiększ ciepło do średnio wysokichi gotuj, często mieszając, aż pory zaczną brązowieć, 5-8 minut.
Dodać śmietanę, tymianek i 1/2 szklanki wody. Doprowadzić do wrzenia, reduceheat i gotować na wolnym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż sęk zgęstnieje i pokrywa tył aspoon, 5-8 minut.
W międzyczasie ugotuj makaron w dużym garnkugotuj osoloną wodę, mieszając od czasu do czasu, aż do al dente.
Odcedzić makaron, rezerwując 2 filiżanki płynu do gotowania.
Do sosu dodać makaron, parmezan i 1 szklankę pastacooking liquid i wymieszać.Zwiększ ciepło do średniego i kontynuuj, dodając więcej płynu do gotowania, tak długo, aż sos pokryje makaron.