Kremowe Koperkowane Marchewki
Jeśli chcesz dodać więcej przepisów wegetariańskich na bazie lakto ovo do swojego pudełka z przepisami, kremowa marchewka z koperkiem może być przepisem, który powinieneś wypróbować. Za 17 centów za porcję ten przepis pokrywa 7% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 63 kalorie , 1 g białka i 3 g tłuszczu . Ten przepis służy 8 osobom. Jeśli masz pod ręką mąkę, marchewkę, koperek i kilka innych składników, możesz to zrobić. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut . Świetnie sprawdza się jako bardzo niedroga przystawka. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 29% wyniku , co jest raczej złym wynikiem. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się spodobać również takie przepisy, jak Marchew z koperkiem , Marchew z koperkiem oraz Marchew z koperkiem i fasolką szparagową .
Instrukcje
W rondlu wymieszaj marchewkę, wodę, masło, sól, cukier i pieprz. Przykryj i gotuj na wolnym ogniu, aż marchewka będzie chrupiąca, około 10 minut.
Odcedź płyn do małego rondla; odłóż marchewki na bok i trzymaj w cieple. Doprowadzić płyn do wrzenia. W małej misce wymieszaj mąkę i śmietanę, aż będą gładkie; powoli dodawać do płynu, ciągle mieszając. Dusić przez 10 minut, od czasu do czasu mieszając.
Polać marchewką; wmieszać koperek. Przykryj i odstaw na 15 minut przed podaniem.