Kremowa zupa szpinakowo-Cukiniowa
Kremowy szpinak i zupa z cukinii może być tylko zupa szukasz. Jedna porcja zawiera 136 kalorii, 7G białka, oraz 1g tłuszczu. Na 1,02 zł za porcję, ten przepis okładki 22% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Ten przepis jest lubiany przez 9 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz szczelnie liście szpinaku, cebulę, ziemniaki i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest idealny do Jesień. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 5 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 97%. Ten wynik jest świetny. Podobne przepisy to Kremowa Cukinia & Szpinak Rigatoni, Kremowa Cukinia & Szpinak Rigatoni, oraz Zupa szpinakowa bez śmietany kremowa Bazyliowa {czyli zupa Lifechanging}.
Instrukcje
Połączyć cebulę i 1/2 szklanki wody w dużym rondlu na średnim ogniu; gotować i mieszać, aż cebula zmięknie, o 3 protokół.
Do rondla wlać pozostałą wodę; dodać ziemniaki, cukinię i sos sojowy. Doprowadzić wodę do wrzenia, zmniejszyć ogień do niskiego poziomu, umieścić pokrywę na rondlu i gotować przez 35 minut.
Szpinak wmieszać do zupy, doprawić czarnym pieprzem. Kontynuuj gotowanie kolejne 2 minuty; usuń rondel z ognia.
Zmiksuj zupę partiami w blenderze, aż do całkowitego puree. Przelać puree do rondla i umieścić na średnim ogniu.
Grzyby wymieszać z puree zupy; gotować, aż grzyby są rozgrzane przez, o 5 protokół.