Kremowa Zupa Szparagowa
Kremowa zupa szparagowa to danie główne, które serwuje 10. Za $2.7 za porcję, ten przepis okładki 19% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 463 kalorii, 39g białka, oraz 28g tłuszczu. Przynosi ci smak domu. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i podnieś mąkę, końcówki szparagów, marchewkę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest idealny do Jesień. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 40 minut. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis zarabia not so outstanding spoonacular score of 31%. Podobne przepisy to Kremowa Zupa Szparagowa, Kremowa Zupa Szparagowa, oraz Kremowa Zupa Szparagowa.
Instrukcje
W holenderskim piekarniku lub czajniku do zupy podsmaż ziemniaki, cebulę, marchewkę i seler na maśle, aż cebula i seler będą miękkie. Dodaj mąkę, sól i pieprz, aż się połączą. stopniowo dodawaj bulion. doprowadzić do wrzenia; gotować i mieszać przez 2 minuty.
Dodaj szparagi; zmniejszyć ogień. Przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez 20-25 minut lub do miękkości warzyw. Chłodny do letniego.
W blenderze zmiksuj mieszankę warzyw w małych partiach, aż będzie gładka.
Wlać do dużej miski; wymieszać ze śmietaną i kwaśną śmietaną, aż będzie gładka.
Podawaj na ciepło lub przykryj i wstaw do lodówki na co najmniej 2 godziny i podawaj schłodzone.
W razie potrzeby udekoruj boczkiem, śmietaną i końcówkami szparagów.
Pierwotnie opublikowane jako Kremowa zupa szparagowa w książce kucharskiej Taste Of Home ' s Holiday & Celebrations