Kremowa zupa grzybowa z estragonem
Kremowa zupa grzybowa z estragonem może być właśnie zupą, której szukasz. Jedna porcja zawiera 125 kalorii, 5G białka, oraz 5G tłuszczu. Na 1,52 zł za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Jesień. Udaj się do sklepu i odebrać cremini grzyby, chleb, masło, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 31%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Kremowa zupa kalafiorowa z jabłkiem i estragonem, Kremowa Zupa Grzybowa, oraz Kremowa Zupa Grzybowa dla podobnych receptur.
Instrukcje
Roztopić masło w dużym holenderskim piecu na średnim ogniu.
Dodaj cebulę, borowiki, estragon, tymianek, i liść laurowy; smażyć 10 minut lub aż cebula są lekko rumiane.
Dodać czosnek i gotować 2 minuty, często mieszając.
Dodaj wino, skrobanie patelni poluzować rumiane kawałki.
Dodaj 1 łyżeczkę soli, pieprzu, pieczarek i grzybów cremini. Gotować 10 minut, mieszając od czasu do czasu.
Umieść chleb w robocie kuchennym; pulsuj 5 razy lub do kruchego.
Dodaj bułkę tartą, wodę i kostkę bulionową. Zmniejszyć ciepło; dusić 20 minut. Odrzuć liść laurowy.
Umieścić około 2 1/2 szklanki mieszaniny grzybów w blenderze; proces do gładkiej.
Do dużej miski wlać przecieraną zupę. Powtórz procedurę z pozostałą mieszaniną grzybów, 2 1/2 szklanek na raz. Wymieszać 1/2 łyżeczki soli i pół na pół. Wierzch każdej porcji z 1 łyżeczką szczypiorku.