Kremowa zupa grochowa może być tylko zupą, której szukasz. Na 94 grosze za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy przepis ma 224 kalorie, 9g białka, oraz 16G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 12. Ten przepis od smaku domu ma 1 fanów. Jest idealny do Jesień. Jeśli masz cebulę, groszek, szynkę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 10 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 26%. Ten wynik nie jest tak wybitny. Spróbuj Kremowa Zupa Grochowa, Kremowa Zupa Grochowa Z Skórką Cytrynową I Tymiankiem, oraz Zupa na wiosnę: prosta, łatwa zupa grochowa dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
W holenderskim piekarniku lub czajniku do zupy, gotować boczek na średnim ogniu, aż będzie chrupiący. Za pomocą łyżki szczelinowej usunąć boczek do ręczników papierowych; odcedzić, zastrzegając kapiele.
Składniki, których będziesz potrzebować
Boczek
Zupa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowa
Ręczniki Papierowe
Piec Holenderski
2
Do kapieli dodać cebulę i seler.
Składniki, których będziesz potrzebować
Seler
Cebula
3
Saute aż warzywa będą miękkie; odcedzić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Warzywa
4
Dodać groszek, wodę, ziemniaki, szynkę, sól, liść laurowy i pieprz. Doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień; przykryć i gotować na wolnym ogniu przez 45 minut lub aż groszek są bardzo miękkie, mieszając od czasu do czasu. Odrzuć liść laurowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Liście Laurowe
Ziemniak
Pieprz
Woda
Groch
Sól
Szynka
5
Lekko schłodzić. Proces w małych partiach w blenderze do uzyskania gładkości. Powrót do holenderskiego piekarnika; wymieszać ze śmietaną.