Kremowa zapiekanka ze szparagami z kurczaka
Kremowa zapiekanka ze szparagami z kurczakiem zajmuje od początku do końca około 1 godziny . Za 3,05 dolara za porcję otrzymasz danie główne dla 4 osób. Dbasz o swoją sylwetkę? Ten bezglutenowy przepis zawiera 404 kalorie , 33 g białka i 13 g tłuszczu na porcję. Dzięki temu przepisowi jesień będzie jeszcze bardziej wyjątkowa. Ten przepis polubiło 16 smakoszy i kucharzy. Aby przepis był tak pyszny, wystarczy mieszanka wody, ryżu, masła i kilku innych składników. Jest dostarczany przez Allrecipes. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 85% wyniku , co jest świetnym wynikiem. Jeśli podoba Ci się ten przepis, przejrzyj podobne przepisy: Kremowa zapiekanka ze świeżych szparagów , Kremowy kurczak i szparagi oraz Zapiekanka z kurczakiem i szparagami .
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F (190 stopni C).
Rozpuść masło na patelni żaroodpornej na średnim ogniu i smaż piersi z kurczaka po około 3 minuty z każdej strony.
Zdejmij kurczaka z patelni, odłóż na bok.
Dodaj cebulę i szparagi na patelnię; gotować przez 4 do 5 minut lub do momentu, aż cebula będzie miękka. Ułóż piersi kurczaka na cebuli i szparagach, dopraw estragonem.
Przykryj patelnię, piecz przez 15 minut w nagrzanym piekarniku.
Zdjąć pokrywkę, posypać migdałami i piec kolejne 5 minut.
W międzyczasie w rondlu wymieszaj wodę i ryż. Doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień, przykryć i dusić przez 20 minut.
Podawaj kurczaka i szparagi z ryżem.