Kremowa zapiekanka z krewetek z maślanymi okruchami

Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów dania głównego, więc dać kremowe krewetki zapiekanka z maślaną okruchy spróbować. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 18g białka, 29g tłuszczu, oraz w sumie 393 kalorie. Ten pescatariański przepis służy 12 i kosztuje $2.1 za porcję. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Jesień. Mieszanka soku z cytryny, śmietana, masło i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć sok z cytryny można śledzić to danie główne z Ciasteczka cytrynowe z lukrem cytrynowym Przynosi wam to moje przepisy. Z łyżeczką wynik 27%, to danie jest raczej złe. Podobne przepisy to Kremowa zapiekanka z krewetek z maślanymi okruchami, Brokuły pieczone z maślaną bułką tartą, oraz Kremowa zapiekanka z krewetkami i przegrzebkami.
Instrukcje
Masło 3 1/2-quart płytki szklane naczynie do pieczenia. Ułóż krewetki w naczyniu do pieczenia w jednej warstwie. Przykryć plastikiem i przechowywać w lodówce.
W średnim rondlu, połączyć śmietanę i sherry z muszli krewetek.
Dodać szczyptę soli i doprowadzić do wrzenia. Dusić na umiarkowanie małym ogniu przez 25 minut; przecedzić przez grube sito ustawione na dużej szklanej miarce; powinieneś mieć około 2 1/2 filiżanek.
Rozpuścić 1 łyżkę stałego masła na średniej patelni.
Dodaj szalotki i gotować na umiarkowanym ogniu, mieszając, przez 3 protokół.
Dodaj krem z krewetek i dusić aż zredukowana do 2 filiżanki, o 5 protokół.
Wlać śmietanę do miski i wymieszać z sokiem z cytryny i sosem Worcestershire. Doprawić solą, pieprzem i ostrym sosem; ostudzić do letniej. Krewetki przyprawiamy solą i pieprzem i równomiernie polewamy śmietaną.
Włóż krakersy oyster do wytrzymałej plastikowej torebki, naciśnij powietrze i zamknij.
Połóż torbę na powierzchni roboczej i, za pomocą wałka do ciasta lub ciężkiej patelni, zmiażdż krakersy, aż utworzą się grube okruchy.
Przełożyć do średniej miski.
Dodać 4 łyżki roztopionego masła i paprykę i wymieszać do herbu.
Scatter okruchy cracker nad krewetek i pat gładkie.
Piec zapiekankę w środku piekarnika przez 25 minut, lub aż bulgotanie wokół krawędzi i krewetki są po prostu gotowane przez.
Wyjąć z piekarnika. Rozgrzej brojlery. Zapiekankę dusić przez 30 sekund, obracając w razie potrzeby, aż polewa będzie równomiernie rumiana.
Odstawić w temperaturze pokojowej na 5 do 10 minut przed podaniem.
Zrób z wyprzedzeniem: zapiekankę można przygotować w kroku 4 i schłodzić przez noc.
Odstawić na 20 minut w temperaturze pokojowej.
Rekomendacja wina: biały z jasnymi owocowymi smakami poradzi sobie z sherry i przyprawami i uzupełni kremowość. Poszukaj Santa Julia Torrontes z Argentyny z 2002 lub Markiza de Cceres Rioja Blanco z Hiszpanii z 2002.
Polecane wino: Pinot Grigio, Riesling, Sauvignon Blanc
Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc są doskonałym wyborem dla krewetek. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Możesz spróbować Mark West Pinot Grigio. Recenzenci bardzo lubią to z 4.5 z 5 gwiazdek i cena około 13 dolarów za butelkę.
![Mark West Pinot Grigio]()
Mark West Pinot Grigio
Ostre i czyste wino z miodem miodowym, owocami pestkowymi i cytrusami o subtelnym, czystym, utrzymującym się wykończeniu.Spróbuj połączyć stare dobre ryby z frytkami, letnie sałatki i parowane małże przez tuzin...albo dziesiątki.