Kremowa Wegańska Zupa Z Pora Ziemniaczanego
Kremowa wegańska zupa z Pora ziemniaczanego jest bezglutenowe, całe 30, i wegańskie zupa. Jedna porcja zawiera 191 kalorii, 3G białka, oraz 7G tłuszczu. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.24 za porcję. Jest idealny do Jesień. Udaj się do sklepu i odbierz ziemniaki russet, trawę cytrynową, oliwę z oliwek i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Wiele osób zrobiło ten przepis, a 118 powiedziałoby, że trafił na miejsce. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 62%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Warzywna lub wegańska zupa z Pora ziemniaczanego, Kremowa Zupa Z Pora Ziemniaczanego, oraz Kremowa Zupa Ziemniaczano-Porowa dla podobnych receptur.
Instrukcje
Margarynę lub olej rozgrzać w garnku na średnim ogniu.
Dodaj pory i trawy cytrynowej i saute przez 3 do 5 minut, lub aż pory zmiękną trochę i po prostu zaczynają brązowieć.
Dodać bulion, w razie potrzeby odsączyć patelnię i doprowadzić zupę do wrzenia.
Dodać ziemniaki i 1/2 łyżeczki soli, zmniejszyć do duszenia, przykryć i gotować przez około 40 minut, lub aż ziemniaki będą miękkie.Oryginalna receptura wymagała użycia blendera zanurzeniowego, pozostawiając trochę grubego, ale nie mam takiego. Włożyłam więc połowę zupy do blendera i ostrożnie (upewnij się, że pokrywa jest zakryta, nie chcesz, aby gorąca zupa wyleciała!), aż do kremowej i stosunkowo gładkiej. Następnie dodałem to z powrotem do patelni wraz z białym pieprzem i dał to wszystko mieszać do połączenia.Test smaku i doprawić do smaku większą ilością soli(użyłam jeszcze 1/2 t). Jeśli używasz czarnego pieprzu, nadszedł czas, aby go dodać, lub możesz pozwolić każdej osobie zmielić się w swoim własnym.