Kremowa tarta Ricotta z orzeszkami piniowymi

Kremowa tarta Ricotta z orzeszkami piniowymi
Kremowa tarta Ricotta z orzeszkami pinii to Wegetariańskie przepis z 12 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 8G białka, 25 g tłuszczu, oraz w sumie 329 kalorii. Na 1,08 zł za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 35 minut. Jeśli masz mąkę, orzeszki piniowe, jajka i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 30%, co jest raczej złe. Spróbuj Gołąbki z Ricottanem i orzeszkami piniowymi, Sambuca gotowane figi z Ricottanem i orzeszkami pinii, oraz Zapiekanka z kapusty z porami, ricottą i orzeszkami piniowymi dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
2
W misce robota kuchennego, mąka impulsowa, 2 łyżki cukru, 3/4 szklanki orzechów piniowych i sól, aż drobno zmielone.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Funta Dużych Krewetek U-121 1/2 Funta Dużych Krewetek U-12
Śliwki Duszone Lub Inne OwoceŚliwki Duszone Lub Inne Owoce
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomidory Heirloom, Posiekane, OpcjonalniePomidory Heirloom, Posiekane, Opcjonalnie
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
3
Dodaj masło. Pulsuj ciasto, dopóki się nie połączy.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Gotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W SklepieGotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W Sklepie
4
Umieść ciasto na patelni o średnicy 11 cali z wyjmowanym dnem i naciśnij, aby pokryć dno i boki patelni. Przechowywać w lodówce, aż ciasto jest twarde, o 30 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W SklepieGotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W Sklepie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeże Ciemne Wiśnie, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówkiświeże Ciemne Wiśnie, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówki
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
5
Wyłóż skorupę tarty folią aluminiową i napełnij ciężarami ciasta lub suszoną fasolą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Fasola SuszonaFasola Suszona
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, OpcjonalniePieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, Opcjonalnie
6
Piec skorupę tarty w dolnej trzeciej części piekarnika, aż tylko ustawić, o 25 protokół. Ostrożnie usuń folię i ciężarki ciasta.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
Pieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, OpcjonalniePieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, Opcjonalnie
7
Piec, aż ciasto będzie lekko złociste, około 10 minut. Całkowicie fajne.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
8
Pozostałe 2 łyżki cukru wymieszać z wodą w małym rondlu na małym ogniu. Nie chcesz zagotować wody, po prostu chcesz ją podgrzać, aby cukier mógł się dokładnie rozpuścić. Mieszaj, aż cukier się rozpuści i zdejmij z ognia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy PekanOpcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
9
W misce robota kuchennego pulsuj ser ricotta i twarożek, aż będzie gładki.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 Szklanki Pieczonej Słodkiej Czerwonej Papryki, Odsączonej I Drobno Posiekanej1-1/2 Szklanki Pieczonej Słodkiej Czerwonej Papryki, Odsączonej I Drobno Posiekanej
Teraz I Później CukierkiTeraz I Później Cukierki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomidory Heirloom, Posiekane, OpcjonalniePomidory Heirloom, Posiekane, Opcjonalnie
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
10
Dodać jajka i żółtka, po jednym na raz, i proces, aż będzie gładka. Po uruchomieniu maszyny dodaj syrop cukrowy cienkim, stałym strumieniem i przetwarzaj, aż będzie gładki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Eliksir GrEliksir Gr
Ciasteczka Imbirowe, PodzieloneCiasteczka Imbirowe, Podzielone
Olej Do Smażenia, Najlepiej RzepakowyOlej Do Smażenia, Najlepiej Rzepakowy
11
Wlać krem do skorupy tarty i piec, aż nadzienie będzie prawie gotowe, około 20 do 25 minut. Rozrzucić pozostałe 3/4 szklanki prażonych orzeszków piniowych na szczycie nadzienia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Funta Dużych Krewetek U-121 1/2 Funta Dużych Krewetek U-12
1 Duże Pomarańczowe żelki1 Duże Pomarańczowe żelki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
12
Piec, aż krem jest ustawiony, o 10 minut dłużej.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Duże Pomarańczowe żelki1 Duże Pomarańczowe żelki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
13
Niech tarta ostygnie całkowicie przed podaniem.
14
Tarta może być zawinięta w folię i schłodzona do 3 dni. Przed podaniem przywrócić tartę do temperatury pokojowej.
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 35 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia4
Magazyn