Kremowa tarta Ricotta z orzeszkami piniowymi
Kremowa tarta Ricotta z orzeszkami pinii to Wegetariańskie przepis z 12 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 8G białka, 25 g tłuszczu, oraz w sumie 329 kalorii. Na 1,08 zł za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 35 minut. Jeśli masz mąkę, orzeszki piniowe, jajka i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 30%, co jest raczej złe. Spróbuj Gołąbki z Ricottanem i orzeszkami piniowymi, Sambuca gotowane figi z Ricottanem i orzeszkami pinii, oraz Zapiekanka z kapusty z porami, ricottą i orzeszkami piniowymi dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F.
W misce robota kuchennego, mąka impulsowa, 2 łyżki cukru, 3/4 szklanki orzechów piniowych i sól, aż drobno zmielone.
Dodaj masło. Pulsuj ciasto, dopóki się nie połączy.
Umieść ciasto na patelni o średnicy 11 cali z wyjmowanym dnem i naciśnij, aby pokryć dno i boki patelni. Przechowywać w lodówce, aż ciasto jest twarde, o 30 protokół.
Wyłóż skorupę tarty folią aluminiową i napełnij ciężarami ciasta lub suszoną fasolą.
Piec skorupę tarty w dolnej trzeciej części piekarnika, aż tylko ustawić, o 25 protokół. Ostrożnie usuń folię i ciężarki ciasta.
Piec, aż ciasto będzie lekko złociste, około 10 minut. Całkowicie fajne.
Pozostałe 2 łyżki cukru wymieszać z wodą w małym rondlu na małym ogniu. Nie chcesz zagotować wody, po prostu chcesz ją podgrzać, aby cukier mógł się dokładnie rozpuścić. Mieszaj, aż cukier się rozpuści i zdejmij z ognia.
W misce robota kuchennego pulsuj ser ricotta i twarożek, aż będzie gładki.
Dodać jajka i żółtka, po jednym na raz, i proces, aż będzie gładka. Po uruchomieniu maszyny dodaj syrop cukrowy cienkim, stałym strumieniem i przetwarzaj, aż będzie gładki.
Wlać krem do skorupy tarty i piec, aż nadzienie będzie prawie gotowe, około 20 do 25 minut. Rozrzucić pozostałe 3/4 szklanki prażonych orzeszków piniowych na szczycie nadzienia.
Piec, aż krem jest ustawiony, o 10 minut dłużej.
Niech tarta ostygnie całkowicie przed podaniem.
Tarta może być zawinięta w folię i schłodzona do 3 dni. Przed podaniem przywrócić tartę do temperatury pokojowej.