Kremowa Tarta Cytrynowa
Kremowa tarta cytrynowa to Wegetariańskie deser. Jedna porcja zawiera 376 kalorii, 6G białka, oraz 24g tłuszczu. Ten przepis służy 12. Na 67 centów za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. Udaj się do sklepu i odbierz sok z cytryny, wodę, skórkę cytrynową i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 20%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Kremowa tarta cytrynowa ze skórką orzechową, Kremowa tarta cytrynowa na # SundaySupper, oraz Kremowa Tarta Z Tuńczykiem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Za pomocą miksera elektrycznego, beat niesolone masło i żółtka jaj w dużej misce, aż puszyste. Ubić w cukrze. Ubić w mące i soli tylko do wymieszania, dodając wodę przez łyżki stołowe, jeśli ciasto jest suche.
Ciasto przełożyć na lekko posmarowaną mąką powierzchnię roboczą. Zbierzcie razem ciasto. Kształt ciasta w piłkę; spłaszczyć na dysku. Owinąć ciasto w plastik i przechowywać w lodówce 1 godzinę. Przed rozwałkowaniem ciasto lekko zmiękczyć w temperaturze pokojowej.
Ubij jajka, cukier, śmietanę, sok z cytryny i startą skórkę z cytryny w średniej metalowej misce, aby zmiksować. Ustaw miskę nad rondlem gotującej się wody( nie pozwól, aby dno miski dotykało wody); ubijać powoli, ale stale, aż mieszanina zgęstnieje i natychmiastowy odczyt termometru włożonego do rejestrów mieszaniny 71°, około 20 minut.
Wyjąć miskę z wody. Chłodną mieszaninę do temperatury pokojowej, ubijając od czasu do czasu.
Rozgrzej piekarnik do 177°.
Rozwałkuj ciasto na lekko posypanej mąką powierzchni do 13-calowej rundy.
Przenieś ciasto na patelnię o średnicy 10 cali z wyjmowanym dnem. Złożyć w krawędziach ciasta, tworząc podwójne grube boki. Zamrozić skórkę 15 minut. Skórkę wyłożyć folią; wypełnić cieście lub suszoną fasolą.
Piec, aż skorupa jest złoty i gotowane przez, o 30 minut dłużej. Chłodna skórka w patelni na stojaku.
Rozłóż nadzienie równomiernie w skorupie. Schłodzić przez noc, aby umożliwić wypełnienie.