Kremowa Polenta z prażoną kukurydzą i świeżą szałwią
Kremowa Polenta z prażoną kukurydzą i świeżą szałwią może być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja zawiera 419 kalorii, 14g białka, oraz 21 g tłuszczu. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.21 za porcję. Jeśli masz mąkę kukurydzianą, sól i pieprz, oliwę z oliwek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 20 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 57%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Halibut ze świeżą kukurydzą, porem, pancettą i szałwią na kremowej Polencie, Kurczak ze świeżą kukurydzą, pomidorami i kremową polentą, oraz Kremowa Polenta z boczkiem i szałwią.
Instrukcje
Kukurydzę grillować w łuskach lub upiec w piekarniku; ziarna pokroić z kolby.
W ciężkim rondlu 4-quart rozgrzać olej na średnim ogniu. Mieszać w czosnku i cebuli; zmniejszyć ogień do niskiej i gotować, aż cebula są przezroczyste.
Wymieszać z wodą i mlekiem i doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu. Powoli wymieszać mąkę kukurydzianą, dokładnie ubijając. Zmniejsz ciepło do niskiego poziomu i gotuj na wolnym ogniu przez 30 minut, często mieszając, aby zapobiec przywieraniu i pieczeniu. Doprawić solą i pieprzem; dusić jeszcze 15 minut.
Gdy mąka kukurydziana będzie miękka, wymieszaj kukurydzę, szałwię i parmezan.
Przenieść do dużej miski służyć.