Kremowa Polenta z prażoną kukurydzą i świeżą szałwią

Kremowa Polenta z prażoną kukurydzą i świeżą szałwią
Kremowa Polenta z prażoną kukurydzą i świeżą szałwią może być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja zawiera 419 kalorii, 14g białka, oraz 21 g tłuszczu. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.21 za porcję. Jeśli masz mąkę kukurydzianą, sól i pieprz, oliwę z oliwek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 20 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 57%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Halibut ze świeżą kukurydzą, porem, pancettą i szałwią na kremowej Polencie, Kurczak ze świeżą kukurydzą, pomidorami i kremową polentą, oraz Kremowa Polenta z boczkiem i szałwią.

Instrukcje

1
Kukurydzę grillować w łuskach lub upiec w piekarniku; ziarna pokroić z kolby.
Składniki, których będziesz potrzebować
KukurydzaKukurydza
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
5 Piersi Kurczaka Bez Kości I Skóry, Pokrojonych W Kostkę5 Piersi Kurczaka Bez Kości I Skóry, Pokrojonych W Kostkę
PiekarnikPiekarnik
2
W ciężkim rondlu 4-quart rozgrzać olej na średnim ogniu. Mieszać w czosnku i cebuli; zmniejszyć ogień do niskiej i gotować, aż cebula są przezroczyste.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzosnekCzosnek
CebulaCebula
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
3
Wymieszać z wodą i mlekiem i doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu. Powoli wymieszać mąkę kukurydzianą, dokładnie ubijając. Zmniejsz ciepło do niskiego poziomu i gotuj na wolnym ogniu przez 30 minut, często mieszając, aby zapobiec przywieraniu i pieczeniu. Doprawić solą i pieprzem; dusić jeszcze 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Mąka KukurydzianaMąka Kukurydziana
WodaWoda
MlekoMleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
4
Gdy mąka kukurydziana będzie miękka, wymieszaj kukurydzę, szałwię i parmezan.
Składniki, których będziesz potrzebować
ParmezanParmezan
Mąka KukurydzianaMąka Kukurydziana
KukurydzaKukurydza
Szałwia LekarskaSzałwia Lekarska
5
Przenieść do dużej miski służyć.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Fiołki Polne (wraz Z łodygami), MyteFiołki Polne (wraz Z łodygami), Myte
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 20 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia23
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn